Sloane Stephens je z odliko opravila dvojno delo in osvojila Auckland!

09.01.2016
Ameriška teniška igralka Sloane Stephens je morala v soboto dvakrat na igrišče, a to ni bila ovira, ki bi ji preprečila zmago na WTA turnirju na Novi Zelandiji!

AUCKLAND, NOVA ZELANDIJA - 22-letna Sloane Stephens (30. na WTA) je po zmagi nad Slovenko Polono Hercog v 1. krogu, nato odšla do konca in osvojila WTA International turnir v Aucklandu. V finalu je premagala Nemko Julio Goerges s 7-5, 6-2 v nizih!

Američanka je v petek proti Danki Carolini Woznacki povedla s 5-2 v 1. nizu, a so morali dvoboj zaradi dežja preložiti na soboto zjutraj. Stephensova je izkoristila prednost v 1. nizu in nato še po podaljšani igri osvojila drugega ter slavila s 6-2, 7-6(3). Zmagoviti niz je nadaljevala tudi v popoldanskem finalu, kjer je po zaostanku s 4-5 do konca dobila 9 od 11 iger in se veselila velike zmage. Dobila je vse igre na svoj servis!

Sloane: "Nikoli ne moreš biti pripravljen na prekinitve zaradi dežja in igranje dveh dvobojev v istem dnevu. Enostavno se prepustiš dogodkom in poskušaš dati vse od sebe. Julia je ves teden igrala odlično, a sem bila prepričana, da bom s trdno igro lahko slavila. Zelo sem zadovoljna s potekom in igro, ki sem jo prikazala na turnirju. Imele smo dolgo sezono in začetek nove z zmago na turnirju je res nekaj čudovitega. Imela bom še veliko priložnosti v nadaljevanju, a bom gledala le korak naprej. Nisem presenečena nad zmago, a na prvem turnirju v novem letu nikoli ne veš kaj lahko pričakuješ. Dobro sem se počutila in bila nekako vznemirjena pred izzivi, izpadlo je odlično"!

Za Sloane Stephens je to druga WTA lovorika, do prvenca je prišla lani v Washingtonu. Osvojila je 280 WTA točk in 43.000$ denarne nagrade!

Julia Goerges je igrala tudi v igri dvojic skupaj s Slovenko Katarino Srebotnik, kjer sta bili 2. nosilki. Po zmagi v 1. krogu sta nato izpadli v četrtfinalu!

 

ASB Classic
Kraj: Auckland (Nova Zelandija)
Datum: 04.01.2016 - 09.01.2016
Kategorija: WTA International
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $226,750
http://www.festivaloftennis.co.nz/asbclassic/


Finale:

5-Sloane Stephens (U.S.) beat Julia Goerges (Germany) 7-5 6-2

Polfinale:

Julia Goerges (Germany) beat Tamira Paszek (Austria) 6-4 6-2
5-Sloane Stephens (U.S.) beat 3-Caroline Wozniacki (Denmark) 6-2 7-6(3)

 

pripravil: Marjan B.

foto: wtatour.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete