Slovenija ima zmagovalca Orange Bowla. Svit Suljič spisal zgodovino na Floridi.

20.12.2021
Svit Suljič je veliki zmagovalec teniškega turnirja Orange Bowl na Floridi. V konkurenci do 12 let je v Biltmore Tennis Centru pokoril vse.

Svit Suljič je veliki slovenski teniški up, to je danes dokazal z naslovom na U12 turnirju Orange Bowl, neuradnem svetovnem teniškem prvenstvu.

Kot 3. nosilec je v velikem finalu turnirja na Floridi s 6-3, 6-0 premagal 9. nosilca Juana Miguela Bolivarja, za nameček mu je podelil še kravato. ČESTITKE SVIT !

Gre za enega najprestižnejših teniških turnirjev v mladinski konkurenci, Svit pa je dobil sedem tekem in visoko v zrak dvignil pokal s pomarančami, ki ga prejme najboljši. V finalu mu ni mogel do živega niti Kolumbijec. 

12-letni Svit Suljič je že pred mesecem prišel do izjemnega uspeha na turnirju, ki je potekal na akademiji Rafe Nadala, ko je bil finalist, danes je kronal izjemno leto z največjim moškim slovenskim uspehom v tenisu v tej starostni kategoriji. Do sedaj smo na tem turnirju imeli uspehe le v ženski konkurenci, tudi med starejšimi mladinkami, a fantej do takšnega rezultata do danes še niso prišli.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete