Šok terapija: Đoković razpustil celotno trenersko ekipo!

05.05.2017
MONTE CARLO, MONACO - Srbski teniški as Novak Đoković se je v luči slabših rezultatov odločil za radikalno potezo in razpustil celotno trenersko ekipo.

"Šok terapija," je šokantno odločitev povzel nekdanji prvi igralec sveta Novak Đoković, ki je od lanske zmage na OP Francije zapadel v veliko krizo in pospešeno išče način za vrnitev na pota stare slave. Srbski tenisač je v želji po radikalni spremembi končal več kot deset let trajajoče sodelovanje s slovaškim trenerjem Marijanom Vajdom, iz njegove ekipe pa sta istočasno ''letela" trener za fizično pripravljenost Gebhard Phil Gritsch in fizioterapevt Miljan Amanović.

Đoković je na uradni spletni strani sporočil, da so vzajemno odločitev sprejeli na podlagi analize igre, rezultatov in osebnih načrtov vsakega posameznika. "Večno bom hvaležen Marijanu, GG-ju in Miljanu za desetletje prijateljstva, profesionalizma in predanosti mojim kariernim ciljem. Brez njihove podpore ne bi dosegel takšnih uspehov. Zavedam sem, da so svoja življenja posvetili uresničevanju mojih sanj. Vedno so bili moja gonilna sila in veter v mojem hrbtu. To ni bila lahka odločitev, a vsi smo imeli občutek, da potrebujemo spremembo. Ponosen sem na naš odnos in nezlomljivo vez, ki smo jo gradili skozi leta vzajemne ljubezni, spoštovanja in razumevanja. Oni so moji družina in to se ne bo nikoli spremenilo,'' je zapisal eden najboljši teniškihn igralcev vseh časov.

Najbolj presenetljiv je odhod Vajde, ki se je ekipi pridružil daljnega leta 2006. Đoković je vse svoje uspehe dosegel pod budnim očesom slovaškega teniškega strokovnjaka, ki je "preživel" tudi prihod in odhod Borisa Beckerja ter ostal osrednji steber podpore svojemu varovancu, ko so se nanj zgrnile kritike zaradi sodelovanja z duhovnim učiteljem Pepejem Imazom.

Đoković in Vajda med treningom na lanskem OP Francije.

Đoković in Vajda med treningom na lanskem OP Francije.

''Počutim se, kot bi ob Novaku preživel celo življenje. Vsi smo bili del njegovih izjemnih uspehov. Živeli in dihali smo njegove sanje. Kot trener sem dal vse, kar sem lahko, in ponosen sem na naše rezultate. Prišli smo do točke, ko v ekipi potrebujemo novo energijo. Novak je sposoben doseči še ogromno in prepričan sem, da mu bo uspelo. Verjamem, da bo še dolgo ostal v vrhu profesionalnega tenisa in prinašal veselje teniškim navijačem po vsem svetu. Še naprej se bomo posvetovali, družili in se videvali, saj smo konec koncev družina,'' je zapisal 52-letnik.

Đoković bo v ekipo pripeljal novega trenerja, vendar ne želi prehitevati dogtodkov. Za zdaj bo po svetu potoval le v družbi družine - žene Jelene in sina Stefana -, ki bo kmalu postala bogatejša še za enega člana. "Začenjam novo poglavje življenja. Rad bi našel način, kako se vrniti še močnejši in odpornejši. Na Touru sem že dovolj dolgo, da znam opravljati dnevne rutine. Ne želim prehitevati dogodkov. Nekaj časa bom potoval sam ob podpori družine in agentov. Ko bom našel pravo osebo, bom obvestil javnost, za zdaj pa se vam zahvaljujem za vašo podporo in razumevanje.''

Đoković je eden najboljših teniških igralcev vseh časov. Na prvem mestu lestvice ATP je preživel 223 tednov, kar ga uvršča na četrto mesto večne lestvice. Osvojil je 12 Grand Slamov (12-9), pet zaključnih turnirjev World Tour Finals (5-1), rekordnih 30 turnirjev serije Masters (30-13) in se ponaša z najboljšim razmerjem zmag in porazov v Odprti dobi (82,8%).


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete