Srečni poraženec David Goffin, finalist OP Ljubljane 2010, se bo pomeril z Rogerjem Federerjem!

02.06.2012
21-letni Belgijec David Goffin, ki je trenutno še 109. igralec sveta, igra turnir svojega življenja!

Veliki Švicar Roger Federer že skoraj z vsako zmago zruši kakšen rekord. Tokrat ga v 4. krogu grand slam turnirja v Roland Garrrosu čaka igralec, ki še ni izgubil v glavnem delu na velikih 4 turnirjih. Res, da je vse svoje 3 zmage dosegel ta teden v Parizu (3:0), a za Švicarja bo to nov izziv.

Za mladega Belgijca je vse kot v sanjah. Postal je prvi igralec v zadnih 17 letih, ki se je kot srečni poraženec v kvalifikacijah prebil v 4. krog kateregakoli grand slam turnirja. To je do sedaj uspelo le 6 igralcem pred njim. David Goffin je izgubil v zadnjem krogu kvalifikacij proti Portugalcu Joau Sousi s 6:3, 7:6(3)!

Potem ko je v 3. krogu premagal Poljaka Lukasza Kubota s 7:6(4), 7:5, 6:1 v nizih, je srečni David dejal: "Sedaj igram proti Rogerju Federerju in še vedno ne morem verjeti"!

21-letnik je govoril zelo tiho in imel nemirne roke, ko se je znašel na tiskovni konferenci pred množico novinarjev. Še pred kratkim je imel na stenah v svoji sobi slike švicarskega maestra, sedaj pa se bo pomeril z njim :

"Že od majjhnih nog sem spremljal Rogerja po televiziji. Zame igra skoraj perfektni tenis. Njegova tehnika je perfektna. Všeč mi je tudi njegova človeška plat. Je zelo dobra oseba tako na igrišču kot izven njega. V nedeljo pričakujem težak dvoboj. Ne vem še kako se bom pripravil nanj, a želim uživati na igrišču," je dejal Belgijec, ki je prišel do nastopa v glavnem delu po odpovedi Francoza Gaela Monfilsa zaradi poškodbe kolena!

Na opazko, da je naslednji nasprotnik njegov veliki oboževalec, se je Roger zasmejal in dejal :

"Nisem prvič v takšnem položaju"!

Ko je Roger Federer osvojil prvi grand slam turnir leta 2003, je bil David Goffin star komaj 12 let. Švicar je videl Belgijca na delu v dvoboju proti Arnaudu Clementu, ki je igral zadnjič v Roland Garrosu. In kaj je videl?

"Ima lepo igro. Gladko, mehko in ravno udarja žogico. Očitno je talentiran, saj drugače ne bi prišel tako daleč"!

David Goffin leta 2010 v Ljubljani!

David Goffin leta 2010 v Ljubljani!

David je v prvih dveh krogih moral 2 x igrati 5 nizov (Stepanek, Clement), v 3. krogu pa je proti Poljaku Kubotu opravil v 3 nizih. Na tribunah so ga glasno vzpodbujali tudi belgijski navijači, ki so prišli z zastavami na kratek izlet :

"To mi je dalo krila. Počutil sem se kot da igram doma"!

Zanimivo, da je kot srečni poraženec pred 17 leti na kakšnem od velikih 4 turnirjev enak uspeh dosegel tudi Belgijec Dick Norman (Wimbledon 1995). Sedaj je pred Goffinom najtežji izpit v karieri, ali pa če pogledamo z druge strani nekakšen bonus za opravljeno delo do sedaj. Pred njim bo stal njegov idol in lahko bo videl na kakšnem nivoju je njegova igra.

Na vprašanje, če verjame v zmagu proti Švicarju je David odgovoril :

"Če bom rekel 'da' bom izpadel samovšečen, če bom rekel 'ne' pa mi bodo očitali pomanjkanje ambicij. Bomo videli kako bo. Pripravil se bom kot na vsak dvoboj do sedaj. Poskušal bom igrati svojo igro in uživati na igrišču"!

Ljubitelji tenisa smo imeli priložnost gledati Davida Goffina na OP Ljubljane leta 2010, ko je v finalu nudil močan odpor našemu teniškemu matadorju Blažu Kavčiču, a na koncu vseeno izgubil (Blaž Kavčič je postal prvi slovenski zmagovalec OP Ljubljane!).

 

 

foto : images.google, Marko Sivec

pripravil : Marjan B.

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete