Ste tudi vi eden izmed njih?

03.02.2017
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Televizijska mreža Eurosport je med finalnim obračunom na OP Avstralije zabeležila rekordno število gledalcev.

Teniška sezona se je šele dobro začela, navijači pa so že na turneji po Avstraliji in Novi Zelandiji dočakali prvi veliki vrhunec, ki se je še pred nekaj meseci marsikomu - predvsem pa Rogerju Federerju in Rafaelu Nadalu - zdel nepredstavljiv.

Legendarna tenisača sta se v Melbournu pomerila v devetem finalu na turnirjih za Grand Slam, prve zmage po letu 2007 pa se je veselil Švicar, ki je v finalih OP Avstralije izid poravnal na 1-1.

Triinpolurna teniška klasika je vzbudila ogromno zanimanja med navijačimi in tistimi, ki bodo to še postali. Finale letošnjega OP Avstralije si je na Eurosportu v povprečju ogledalo 5,9 milijona gledalcev, kar pomeni, da gre za najbolj gledan teniški obračun v zgodovini televizijske hiše.

Petemu in odločilnemu nizu je pred malimi ekrani prisostvovalo 15,2 milijona gledalcev, kar je največ v zgodovini programa Eurosport. Televizijska mreža je tako še enkrat upravičila status nadvse uspešne gostiteljice največjih turnirjev na svetu.

''Število gledalcev je češnja na torti fantastičnega prvega Grand Slama letošnje sezone. Ni presenečenje, da gre za najbolj gledan teniški obračun vseh časov, saj Roger in Rafa tvorita enega največjih rivalstev v športni zgodovini,'' je povedal direktor Eurosporta Peter Hutton in dodal, da je finale v določenem trenutku celo presegel znamko največjega števila gledalcev nasploh - ne le teniškega, ampak kateregakoli športnega prenosa na Eurosportu.

''To je ogromen dosežek. Turnir je bil poln presenečenj in pravljičnih zgodb. Mi smo pokrili vse. Obisk je pokazal, da se je naše strategija investicij v lokalno ponudbo obrestovala,'' je zaključil Hutton.

O zavidljivih številkah poroča tudi televizijska mreža ESPN. Onkraj Atlantika je obračun Nadala in Federerja v povprečju spremljalo 1,133,000 gledalcev, kar je 107-odstotno povišanje v primerjavi z lanskim finalom Novaka Đokovića in Andyja Murrayja (547,000).
 


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete