SUPER: Blaž Kavčič rešil tri zaključne žoge in je v finalu Challengerja na Reki!

11.09.2010

REKA, HRVAŠKA - Slovenski tenisač Blaž Kavčič je drugo leto zapored finalist 30,000 evrov vrednega turnirja na Reki. BRAVO BLAŽ!

''Po 3h in 20min težke borbe premagal Berlocqa 4-6, 6-2, 7-6(8). Rešil 3 zaključne žoge. Jutri finale ob 11h. Držite pesti.. '', je preko Twitterja sporočil 23-letni Ljubljančan, ki bo igral v velikem finalu teniškega turnirja serije Challenger na Hrvaškem.

Blaž Kavčič bo jutri naskakoval četrto lovoriko na turnirjih serije Challenger

Drugo leto zapored bo najboljši teniški igralec Slovenije za leto 2009 igral v velikem finalu Rijeka Opna, kjer mu je lani lovoriko odnesel Paolo Lorenzi. Vse to je že preteklost, kajti petopostavljeni Kaljut je po pravem maratonu v polfinalu danes premagal 2. nosilca Carlosa Berlocqa iz Argentine. Po izgubljenem prvem nizu je Blaž v drugem poravnal izid, v tretjem pa se je očitno odvijala prava drama, ki se je srečno končala po tesnem tajbrejku. Kavčič je pred dvigom rok 101. igralcu sveta ubranil še tri zaključne žoge ter že čaka na nasprotnika v finalu. Morda bo to prav njegov prijatelj in rojak Grega Žemlja, ki se meri s prvopostavljenim Špancem Ramirez-Hidalgom?

Blaž Kavčič je avgusta prišel do tretjega naslova v karieri na Challenger turnirju v Uzbekistanu, pred kratkim pa je začel sodelovati tudi z novim trenerjem Adrianom Voinejo iz Romunije. Po odličnih igrah na Roland Garrosu in nato z manjšim padcem v igri, je Ljubljančan avgusta dvignil formo, rezultati pa so že vidni. Jutri torej vabljeni v hrvaško obmorsko mesto in osrednje igrišče TK Kvarner, kjer se začne finale ob 11. uri.

pripravil: L.S.

foto: Marko Sivec

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete