Super: Polfinale Olomouca in kvalifikacije OP ZDA za komaj 17-letno Nastjo Kolar!

29.07.2011
OLOMOUC, ČEŠKA - Slovenska teniška igralka in reprezentantka Nastja Kolar je bila pred kratkim komaj stara 17 let, danes pa si je z zmago v četrtfinalu 50,000 USD vrednega turnirja na češkem zagotovila igranje v kvalifikacijah zadnjega Grand Slama sezone v New Yorku.

Nastja Kolar bo po četrtfinalni zmagi nad Romunko Alexandro Cadantu (7-5, 6-2) prvič v karieri igrala na članskem delu turnirja za Grand Slam.  Bravo Nastja.

Celjanka, je na češki peščeni turnir pripotovala po osvojitvi naslova evropske teniške prvakinje do 18 let, za nastop v glavnem delu pa je prejela posebno povabilo organizatorja. Ni kaj, Kolarjeva ga je izkoristila na najboljši možni način ter bo z današnjimi točkami, ki jih je dobila za zmago proti Romunki (32) lahko nastopila v kvalifikacija OP ZDA. Po najboljšem možnem scenariju, bomo tako na zadnjem Grand Slamu sezone imeli v psoamični konkurenci kar štiri tenisačice. V glavnem delu bo seveda nastopila Polona Hercog, Petra Rampre in Nastja Kolar pa v kvalifikacijah, kjer bo morda tudi Maša Zec-Peškirič.

Kolarjeva, članica TK As Litija, je v 1. nizu nadoknadila zaostanek brejka (3-5) in v odločilnih trenutkih sama odvzela servis tekmici, na zaključno točka pa je po poročanju člana našega portala Romunka servirala od spodaj in zgrešila 'cilj'. V drugem nizu je Nastja z brejkom prešla v vodstvo v 4. igri (3-1), vse skupaj pa potrdila v nadaljevanju in deklasirala Cadantujevo po 1 uri in 37 minutah.

 

pripravil: L.S.

foto: kloster.ch

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete