Super teniška mamica Kim Clijsters je postala še kraljica Melbourna!

29.01.2011
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Belgijska teniška igralka številka ena Kim Clijsters je velika zmagovalka OP Avstralije za leto 2011.

Super teniška 'mamica', je v velikem finalu prvega grand slama sezone po treh nizih premagala Kitajko Li Na s 3-6, 6-3, 6-3 in prvič v karieri slavila na turnirju velike četverice izven ZDA.

Kim, ki se je po rojstvu hčerke Jade vrnila na teniško sceno, ima v lasti tri naslove iz OP ZDA (2005, 2009 in 2010), sedaj pa je v vitrine postavila še pokal iz OP Avstralije, kjer je leta 2004 že igrala v finalu, a jo je takrat ustavila rojakinja Justine Henin. Slednja je pred tremi dnevi sporočila, da se dokončno poslavlja iz profesionalnega tenisa.

'Aussie' Kim je z zmago v deželi 'down under' popravila svoj bančni račun za 2,2 milijona avstralskih dolarjev, na WTA lestvici pa si bo prištela 2000 novih točk, kolikor jih dobi zmagovalka turnirja za grand slam.

Kim Clijsters je zaluženo postala kraljica Melbourna

Kim Clijsters je zaluženo postala kraljica Melbourna

Li Na je z igranjem v finalu prišla do velikega uspeha, saj še nobena Kitajka ni prišla tako daleč. Tudi danes je odlično začela, dobila prvi niz, toda v naslednjih dveh je Belgijka prevzela vajeti igre in slavila po 2 urah boja.

''Zelo sem srečna po svojem prvem uspehu v Avstraliji. Z Li Na sva igrali kar nekaj tekem, nekaj zelo težkih in tudi tokrat ji lahko le čestitem za trd boj. Prepričana sem, da bova tudi v prihodnost še imeli 'vojno' na igrišču'', je po zmagi najprej dejala Kim.

''Sedaj me res lahko kličete 'Ozi (Aussie) ali avstralska Kim', ko sem le osvojila turnir'', je povedala Belgijka in spomnila na čase in nadimek, ki so ji ga Avstralci dali, ko je bila zaročena z njihovim tenisačem Lleytonom Hewwitom. Kasneje se je še zahvalila strokovni ekipi in vsem, ki so ji blizu.

''Moram izpolniti obljubo ter se zahvaliti zobozdraniku. Pred začetkom turnirja sem morala k njemu, da mi je hitro in učinkovito rešil težavo in takrat sem mu obljubila, da se mu bom javno zahvalila. To je to'', je dejala Kim, ki je prišla do 41. lovorike v karieri.

Li Na je pri 28- letih igrala v prvem finalu na turnirjih za grand slam, kar je bil sploh prvi tovrstni uspeh za kitajski tenis

Li Na je pri 28- letih igrala v prvem finalu na turnirjih za grand slam, kar je bil sploh prvi tovrstni uspeh za kitajski tenis

 

 

Australian Open 2011
Melbourne, AVS
Januar 17 - 29, 2011
Podlaga: Trda
Tip: Grand SlamFinale:

(3) Kim Clijsters (BEL) d. (9) Li Na (CHN) 36 63 63
 

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete