Tamara Zidanšek prekratka v finalu Hammameta

10.04.2016
HAMMAMET, TUNIZIJA - Najbolj talentirana mlada slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je končala ITF turnir v Tuniziji v velikem finalu. Lovoriko ji je speljala Romunka Bara.

18-letna Tamara Zidanšek (271. na WTA) je na 10,000 USD vrednem ITF turnirju v Hammametu končala kot finalistka. Kot 1. nosilka je v boju za naslov izgubila s tretjepostavljeno Romunko Irino-Mario Baro s 6-3, 6-3.

Tami je lovila sedmi karierni naslov, prvega v letošnji sezoni potem, ko se je letos tudi prvič uspela uvrstiti v veliki finale. Naletela je na ta teden zelo razpoloženo tekmico, ki ni izgubila niza.

V tekmo sta obe odšli brez oddanega niza, vendar je bila 21-letna Romunka boljša v boju za naslov. Štirikrat je uspela priti do brejka (Zidanšek 1/2) ob tem pa je imela še kopico priložnosti. Bara (336. na WTA) je bila odlična v ključnih trenutkih tekme, takrat, ko je bilo najbolj pomembno. S tem je po 1 uri in pol dobila prvi medsebojni dvoboj, prvi naslov v letošnjem letu in šestega skupno.

Tenisačica iz Slovenskih Konjic kljub porazu v finalu ne more biti nezadovoljna. Za njo je zelo uspešen teden, ki je le kamenček več v mozaiku za samozavest v nadaljevanju sezone.

 

Hammamet Open
Kraj: Hammamet (TUN)
Datum: 04.04.2016 - 10.04.2016
Kategorija: ITF
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $10,000


Finale:

Irina Maria BARA (ROU) [3] 6-3 6-3 Tamara ZIDANSEK (SLO) [1]

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete