Tamara Zidanšek premagala Hercogovo za finale ITF turnirja v Italiji

30.09.2017
SANTA MARGHERITA DI PULA, ITALIJA - V polfinalu peščenega ITF turnirja na Sardiniji je slovenski obračun dobila mlajša Tamara Zidanšek.

19-letna Tamara Zidanšek (199. na WTA) je v polfinalu 25,000 USD vrednega turnirja v Santa Margheriti Di Puli premagala najboljšo Slovenko na WTA lestvici Polono Hercog (128. na WTA) in se bo jutri borila za prvi letošnji naslov.

Z dobrimi igrami sta si najboljši slovenski teniški igralki priigrali polfinale, kjer sta med seboj obračunali o finaistki.

Najstnica iz Slovenskih Konjic je 4. nosilka italijanskega turnirja, prvi medsebojni obračun z izkušenejšo in favorizirano prvpostavljeno Polono Hercog pa je dobila po preobratu in zaostanku niza s 4-6, 6-4 in 6-3. 2 uri in 35 minut sta se borili na pesku v Santa Margheriti Di Puli, Hercogova pa je dobila uvodni del z brejkom več, prišla je do dveh. V drugem delu smo vdeli kar sedem odvzemov servisa, Zidanškova pa je vpisala štiri. Veskozi je stopnjevala ritem in v 3. nizu vihtela lopar toliko bolje od Polone, da si je zasluženo priborila veliki finale. Hercogova ostaja pri treh letošnjih naslovih medtem, ko gre Tami po prvega in 12. v karieri.

V finalu izjemno perspektivno slovensko tenisačico Zidanškovo čaka obračun s 5. nosiko Terezo Mrdežo. 26-letna Hrvatica, doma iz Pule, je 244. igralka sveta, najvišje pa je bila na 150. mestu. V karieri ima šest lovorik iz turnirjev serije ITF, v letošnji sezoni je še brez uspeha. Do finala je prišla brez izgubljenega niza, Tamara je edinega oddala danes v polfinalu Poloni.

SREČNO V FINALU TAMARA !

Polfinale:

Tamara ZIDANSEK (SLO) [4] 4-6 6-4 6-3  Polona HERCOG (SLO) [1]

 

pripravil: L.S.

foto: Marjan Čuk

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete