Tjaša Šrimpf do prvenca na turnirjih serije ITF!

21.08.2011
BRČKO, BIH - Komaj 17-letna Tjaša Šrimpf, je velika zmagovalka članskega ITF turnirja v Bosni in Hercegovini, ki se je igral za nagradni fond v višini 10,000 ameriških dolarjev.

Najstnica je postala velika zmagovalka peščenega turnirja v Brčkem, do premiernega naslova na članskih turnirjih pa je prišla kot kvalifikantka. V nedeljskem finalu je s 6-3, 6-3 premagala leto mlajšo Hrvatico Teno Lukaš. Čestitke Tjaša!!!

Članica kluba ŽTK Maribor je še ena v vrsti odličnih slovenskih teniških igralk, katere čas šele prihaja. Do turnirja v Brčkem sploh ni imela točk na WTA lestvici, zmaga v finalu in dvig lovorike pa ji bosta prinesli 12, več kot dovolj, da bo Tjaša uvrščena okrog 1,000 mesta.

Letos si je Tjaša prislužila tudi poziv v člansko izbrano vrsto, ki je nastopila na Fed Cupu v Mariboru in nato še v Kopru.

Letos si je Tjaša prislužila tudi poziv v člansko izbrano vrsto, ki je nastopila na Fed Cupu v Mariboru in nato še v Kopru.

''Sanje vsakega, ki se je odločil, da bo svojo kariero posvetil tenisu je vsekakor, da postane profesionalec. Te želje ne skrivam niti sama, saj se dolgoročno gledano želim prebiti med 100 najboljših igralk na svetu in nastopiti na vseh največjih turnirjih. Do tja me čaka še dolga pot in vem, da bom morala za to še veliko trenirati. Verjamem, da se s trdim delom in trudom, da doseči marsikaj'', je pred kratkim povedala Štajerka za spletno stran TotiMaribor.si. ''Cilj letošnje sezone v kateri ne nameravam več igrati na turnirjih do 18 let, temveč le na članskih turnirjih je, da se uvrstim okoli 500. mesta na lestvici WTA''.

Brez dvoma je s tem rezultatom na dobri poti, da ga uresniči.

 

pripravil: L.S.

foto: Martina Lunder

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete