Tomic ima konkurenco: 17-letnik poslal sporočilo Tommyju Robredu

19.07.2015
VLADIVOSTOK, RUSIJA - Ruski tenisač Andrej Rublev je znova upravičil svoj zloglasni sloves in po porazu proti Tommyju Robredu posrbel za novo odmevno izjavo.

V drugem krogu I. Evroafriške skupine Davisovega pokala se merita reprezentanci Španije in Rusije. V petek sta se na prvem obračunu v Vladivostoku pomerila španski veteran Tommy Robredo in ruski mladenič Andrey Rublev.

Robredo, ki je letos dopolnil 33 let, je 17-letnika premagal s 6:2, 6:3, 6:3 in Španiji priigral prvo točko v lovu na uvrstitev v svetovno skupino. Rublev po porazu ni bil prizanesljiv do nekdanjega petega igralca sveta.

''Zelo sem razočaran nad rezultatom. Nisem bil v dobrem fizičnem stanju in nisem bil dovolj osredotočen. Občutek imam, da lahko igram na nivoju igralcev, kot je Tommy Robredo. V tem dvoboju sem se veliko naučil in spoznal, kaj moram izboljšati,'' je povedal kontroverzni Rus, ki se je na turnirju serije 500 v Barceloni zameril Fernandu Verdascu. ''Presenečen sem bil, da je 17-letnik lahko tako nesramen,'' je aprila izjavil Španec, potem ko je na domačem turnirju presenetljivo moral priznati premoč mlademu Rusu.

Dva meseca kasneje se je Rublev zapletel v nov incident, in sicer na turnirju serije Challenger v Moskvi, kjer je med obračunom psoval nasprotnika Renza Oliva in mu grozil, da se bosta pogovorila zunaj igrišča. Z Argentincem je po koncu obračuna želel obračunati eden od ruskih navijačev, incident pa je preprečila množica v okolici stadiona.

Rublev velja za izjemno nadarjenega tenisača, s svojimi izjavami pa si je že pridobil status porednega fanta, s katerim se sicer ponaša barviti Bernard Tomic.

''Moral bom bolje servirati, igrati z več potrpljenja in izboljšati fizično pripravljenost,'' je po porazu z Robredom razmišljal Rus. ''Vedel sem, da je Robredo na predvečer obračuna dejal, da bo Španija Rusijo premagala brez težav. Lahko mu zagotovim, da ga bom v enem letu jaz premagal brez težav,'' je udarec vrnil mladenič.


pripravil: Ž. J.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete