Tudi Rampretovi ni uspelo v glavni del WTA-ja; Gregorc uspešen na Kitajskem

12.09.2011
QUEBEC CITY, KANADA - Petra Rmpre je tako kot Dalila Jakupovič obstala v kvalifikacijah WTA turnirja.

Jakupovičeva je že zjutraj izgubila v 3. krogu kvalifikacij v Gruziji, kjer se igra WTA turnir z nagradnim skladom 220,000 USD, popoldne po našem času pa je v zadnjem krogu kvalifikacij v Quebec Cityu izpadla tudi Petra Rampre.

31-letnica, ki je letos odlično igrala na turnirjih serije ITF in s tem pridobila ogromno mest, je sedaj tako visoko, da se lahko udeležuje turnirjev serije WTA. Na 220,000 ameriških dolarjev vrednem turnirju Bell Challenge  glavnega dela žal ne bo videla, saj je bila v zadnjem krogu od nje boljša Francozinja Julie Coin, nekoč že 60. igralka sveta, sedaj pa drži 314. mesto. Coinova ni po naključju v 2. krogu izločila 2. nosilko. Dobro igro je prikazala tudi danes, saj je Petro premagala s 6-3, 6-2. Dvoboj je trajal 1 uro in 11 minut, Francozinja pa je prišla do štirih brejkov, Petra pa do nobenega. Ljubljančanka je sicer zelo dobro igrala na svoj prvi začetni udarec, trpel pa je njen drugi. Coinova je v tem elementu igre dobila kar 18 točk od 25.

Zadnji krog kvalifikacij je Rampretovi prinesel 860 USD in 10 točk na WTA lestvici.

Petra Rampre je izgubila z Julie Coin, kar ji je vzelo glavni del WTA turnirja v Kanadi

Petra Rampre je izgubila z Julie Coin, kar ji je vzelo glavni del WTA turnirja v Kanadi


NINGBO, KITAJSKA - Luka Gregorc (465.) pa je na challenger turnirju z nagradnim skladom 35,000 USD preskočil vse ovire v kvalifikacijah. 27-letni Ljubljančan, ki tako kot Petra Rampre živi in trenira v ZDA, je našel formo. Že prejšnji teden je dobro igral v Šanghaju, danes pa si je kot 3. nosilec glavni del priigral z zmago nad petopostavljenim Japoncem Juičijem Itom z rezultatom 7-5, 6-1.

Žreb se je malo poigral z Luko in mu v 1. krogu namenil tekmeca iz Nemčije. Ja, to bo Marcel-Cedric Stebe, s katerim je Luka izgubil prav na turnirju v Šanghaju, Nemec pa je nato večraj tudi zmagal v finalu. Stebe je 4. nosilec, Gregorc pa bo imel veliko priložnost, da se Nemcu maščuje in pride do res lepe zmage, saj je tekmec v naletu. 20-letnik je trenutno 151. igralec sveta (jutri bo že višje), v zadnjih dveh tednih pa je prišel kar do dveh naslovov. Julija je v Hamburgu premagal tudi slovitega Nikolaja Davidenka in nekdanjega  1. igralca sveta Juana Carlosa Ferrera.

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete