Tudi Slovenija si je izborila nastop v Riu!

01.08.2016
LJUBLJANA, SLOVENIJA - Teniška zveza Slovenije je najboljši slovenski igralki med posameznicami Poloni Hercog izborila nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.

Potem ko je kazalo, da Slovenija na olimpijskem tunirju v Rio de Janeiru, ki se prične 6. avgusta, ne bo imela svojega predstavnika, je zgodba dobila preobrat, saj bo po novem v Južno Ameriko odpotovala tudi najboljša slovenska igralka Polona Hercog.

Mariborčanka ni izpolnila pogojev za nastop v Rio de Janeiru, zato se je v zgodbo vmešala Teniška zveza Slovenije (TZS), ki je na pristojne inštitucije apelirala, naj Hercogovi vendarle omogočijo nastop na poletnih OI.

''Po večtedenskem dopisovanju in argumentiranju upravičenosti Poloninega nastopa s strani Tenis Slovenije, je Mednarodna teniška zveza sporočila, da bo Polona Hercog uvrščena v glavni žreb olimpijskega turnirja posameznic,'' je na uradni spletni strani zapisala TZS.

Hercogova, 98. igralka sveta, je 60. slovenska športnica na 31. poletnih igrah v Latinski Ameriki. Slovenci so se prvih olimpijskih iger po osamosvojitvi udeležili leta 1992 v Barceloni, od takrat pa so slovenske barve na največjem športnem dogodku leta zastopali Tina Križan, Karin Lušnic, Blaž Trupej, Iztok Božič, Tina Pisnik, Katarina Srebotnik, Maja Matevžič, Andreja Klepač, Blaž Kavčič in Polona Hercog.


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete