V Bakuju prvenstvo nekdanje Sovjetske Zveze!

21.07.2011
BAKU, AZERBAJDŽAN - Ruska teniška igralka Anastasja Pavljučenkova se je uvrstila v četrtfinale WTA turnirja v Bakuju, sledile pa so ji še Zvonarjova, K.Bondarenko in Ana Tatišvili.

Anastasja Pavljučenkova (na sliki) iz Rusije je na novoustanovljenem WTA turnirju serije International v Bakuju (zamenjla je Portorož) 2. nosilka. Danes se je preko rojakinje Jelene Bovine, ki je v kvalifikacijah deklasirala našo Dalilo Jakupovič, uvrstila v četrtfinale, kar sploh ni presenečenje, je pa Pavljučenkova poskrbela za zanimiv izhod dvoboja v 1. krogu.

Takrat se je v nadaljevanje (2. krog) prebila preko še ene rojakinje Valerije Solovjeve. Rezultat se je glasil 7-5, 6-4, toda Pavljučenkovi je v dveh nizih uspelo napraviti kar 25 dvojnih napak(!) in celo zmagati. Neverjetno, a še vedno ji ni uspelo ponoviti ali preseči podviga njene rojakinje Ane Kurnikove, ki je leta 1999 prišla do 31 dvojnih napak pri servisu. Trenutno 13. tenisačica sveta je samo v 1. nizu prišla do 16 dvojnih napak, njen dosežek pa je prišel v 2. mesto v zgodovini nove ere tenisa, takoj za omenjenim rekordom Kurnikove.

Sicer pa trenutno v Bakuju poteka pravo 'državno prvenstvo' nekdanjih republik Sovjetske Zveze. V četrtfinale se je namreč uvrstilo kar sedem igralk, ki prihajajo s tega področja - 3 Rusinje, 2 Ukrajinki, in po 1 Gruzijka in Kazahstanka. Štrene jim meša le Aravane Rezai. Še dobro, da je Francozinja včeraj izločila 3. nosilko Jeleno Vesnino iz Rusije, če ne bi bilo 'državno pvenstvo' popolno, vendar brez predstavnice Azerbajdžana, ki gosti turnir.

 

Baku Cup
Baku, Azerbajdžan
Julij 18 - 24, 2011
Nagradni sklad: 220,000 USD
Podlaga: Pesek
Tip: WTA2. krog:

(1) Vera Zvonareva (RUS) d. Kristina Kucova (SVK) 60 30 ret. (lower leg injury)
(2) Anastasia Pavlyuchenkova (RUS) d. (Q) Elena Bovina (RUS) 64 60
Kateryna Bondarenko (UKR) d. (4) Ekaterina Makarova (RUS) 61 64
Anna Tatishvili (GEO) d. (LL) Tatia Mikadze (GEO) 76(4) 63

 

pripravil: L.S.

foto: bakucup.az 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete