Velikan iz Šalate Ivo Karlovič, razkril skrivnost najhitrejšega servisa na svetu!

15.03.2011
"Če bi uporabljal loparje z daljšim ročajem kot večina igralcev na turneji, bi lahko serviral še hitreje," je novinarjem v Indian Wellsu razkril Hrvat Ivo Karlović!

Velikan iz Šalate Ivo Karlović (208cm), je v Davisovem pokalu pred dvema tednoma zrušil rekord Američana Andyja Roddicka v doseženi največji hitrosti servisa. Roddicku je uspelo servirati s hitrostjo 249,4km/h, Karlović pa je ta rezultat še izboljšal na 251km/h!

"Že takoj, ko sem udaril po žogici sem vedel, da bo servis zelo hiter. Ko sem zagledal objavljeno hitrost na semaforju sem bil vznemirjen, ker sem vedel da je to novi rekord. Soigralec v igri dvojic Ivan Dodig mi je dejal, da naj neham misliti o tem dosežku in tako sem tudi storil do konca dvoboja".

Velikan je v zadnjih letih še povečal mišično maso!

Velikan je v zadnjih letih še povečal mišično maso!

"Ta rekord mi pomeni veliko. To je bil eden od ciljev, ki sem si jih zadal. Velikokrat sem se že približal Andyju Roddicku v preteklosti tako, da se sedaj, ko mi je to končno uspelo počutim zelo dobro. Če bi uporabljal lopar z daljšim ročajem, bi lahko serviral še hitreje, vendar mi odgovarja igrati s takšnimi loparji kot jih imam in ne bom nič spreminjal".

Ivo Karlović osvajalec 4 turnirjev serije ATP in pred tremi leti 14. igralec sveta, je pojasnil kaj potrebuje tenisač za dober servis :

"Mišice. Osebno veliko delam na tem," je dejal veliki Ivo in se glasno nasmejal ter pri tem pokazal napeto mišico nad komolcem desne roke.

"V resnici je stvar v kombinaciji tehnike, koordinaciji, hitrosti roke, ki mora biti pri udarcu sproščena in tudi eksplozivnost v nogi. Če uskladite vse naštete parametre, boste dobili hitri servis"!

Tudi nepredvidljivi Simon ni našel odgovora na Karlovičev servis

Tudi nepredvidljivi Simon ni našel odgovora na Karlovičev servis

Na koncu je Ivo Karlović, ki se je glede na letošnjo formo dokaj presenetljivo uvrstil že v 4. krog ATP 1000 turnirja v Indian Wellsu razkril, da je lahko srečen, da danes še igra tenis :

"Lansko sezono sem zaradi poškodbe ahilove tetive izgubil 8 mesecev in to ravno v trenutku, ko sem planiral najboljšo sezono v karieri po uvrstitvi v osmino finala OP Avstralije. Vložil sem veliko truda, da bi uspešno okreval in sedaj se kažejo rezultati dela"!

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete