VIDEO! Kako je Rafael Nadal šokiral Rogerja Federerja leta 2004 v Miamiju!

24.03.2012
Veliki Švicar Roger Federer, je leta 2004 na Mastersu prvič igral proti Rafaelu Nadalu in izgubil!

MIAMI, ZDA - Na letošnjem ATP 1000 turnirju v Miamiju so z nastopi začeli tudi najboljši teniški igralci na svetu. Tokrat se bomo vrnili nekaj let v preteklost in se spomnili prvega srečanja sedaj že "večnih" rivalov Rogerja Federerja in Rafaela Nadala!

Pred osmimi leti je imel dolgolasi mladenič v kapri športnih hlačkah komaj 17 let, razmerje zmag in porazov na ATP turneji pa 14:7. Všteta sta tudi poraza proti takrat 54. igralcu sveta Slovaku Dominiku Hrbatyju in 107. igralcu sveta Hrvatu Mariju Ančiču. Seveda je bil mladi Španec še brez ATP lovorike. In kdo je bil njegov nasprotnik v 3. krogu Miamija? Nihče drug kot 22-letni Švicar Roger Federer, ki je imel v rokah že dva naslova s turnirjev velike četverice (Wimbledon, OP Avstralije) in je februarja 2004 postal št. 1 moškega tenisa. Zanimivo je pogledati kako sta igrala tedaj in kako igrata danes. Njino rivalstvo je pripomoglo, da sta oba postavila tenis na višjo raven.

O tem dvoboju je nekaj besed spregovoril tudi Roger Federer na včerajšnji tiskovni konferenci: ''Ni kar tako priti in premagati številko 1 svetovnega tenisa. To se ne dogaja kar tako. V sebi moraš imeti nekaj posebnega. Takrat je bil Rafa znan kot peščeni igralec, to pa je bil turnir na trdi podlagi.''

Mladi Rafa je bil takrat 34. na ATP lestvici, a je vendarle šokiral svet s to zmago nad Federerjem. Od tistega trenutka naprej je bilo jasno, da ni rojen le za igro na pesku.

''Po Indian Wellsu sem dobil sončarico'', je povedal Roger preden se je pomeril z Nadalom. ''V redu, toda počutil sem se že bolje''.

''Vedel sem, da je dober igralec, zato ga nisem podcenjeval. Enostavno me je premagal. To je bilo impresivno''.

Resnično impresivno. Videti 17-letnega igralca, ki je šprintal iz enega na drugi konec igrišča ter lovil Federerjeve zavite neverjetne udarce, ki so leteli v 'neulovljive' kote,  je bilo za tisti čas nekaj neverjetnega.

Miami bo vedno ostal nekaj posebnega zato, ker je to kraj, kjer se je začelo eno največjih rivalstev v zgodovini tenisa. Preden boste svojo pozornost usmerili na današnje dvoboje v Miamiju in morda kasnejše možno finale med Nadalom in Federerjem, si poglejte spodnji video. 10 minut uživajte v najlepših trenutkih dvoboja, kjer sta Federer in Nadal začela tlakovati pot njunemu rivalstvu, ki sedaj traja že polnih osem let.

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete