Wawrinka: Lahko igram na takšnem nivoju kot Federer

11.09.2015
NEW YORK, ZDA - Stan Wawrinka je pred polfinalnim obračunom na OP ZDA dejal, da lahko igra na enakem nivoju kot njegov slavnejši rojak Roger Federer.

Švica bo imela finalista na letošnjem OP ZDA, kjer se bosta v polfinalu pomerila Roger Federer in Stan Wawrinka. Slednji je v zadnjih dveh letih, v katerih je osvojil dva turnirja za Grand Slam, izstopil iz rojakove sence in se proslavil kot eden redkih tenisačev na ATP Touru, ki povzročajo velike preglavice prvemu igralcu sveta Novaku Đokoviću.

''V zadnjih nekaj letih je Wawrinka osvojil dva Grand Slama več od Federerja. Fant ima vsa potrebna orožja, kar neprestano dokazuje,'' je povedala komentatorka programa Tennis Channel, Mary Carillo.

Wawrinka na začetku svoje kariere ni našel odgovora na Federerjevo igro, v zadnjih letih pa je bil večkrat konkurenčen zmagovalcu 17. turnirjev za Grand Slam. ''V zadnjih treh letih sem se zagotovo približal njegovemu nivoju. Moja igra je zelo napredovala. Zdaj igram boljši tenis,'' je povedal Wawrinka.

Federer je dobil 13 od prvih 14 medsebojnih obračunov, Wawrinka pa je vse tri zmage (2009, 2014, 2015) vpisal na pesku, zadnjo letos na OP Francije. Skupni izid je 16-3 v korist nekdanje številke ena.

''Stanu je bilo težko igrati z Rogerjem, ker je bil vedno v njegov senci. Odkar je osvojil Grand Slam in se prebil med najboljšo deseterico oziroma peterico na lestvici ATP, mu je lažje igrati z Rogerjem. Mislim, da je nekoliko bolj nervozen, vendar nima več kompleksa,'' je prepričana francoska novinarka Carole Bouchard.
pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete