Wawrinka za razred boljši od Bedeneta!

03.01.2014
ČENAJ, INDIJA - Najboljši slovenski tenisač Aljaž Bedene ni imel nobenih možnosti v četrtfinalu ATP turnirja v Čenaju. Gladko ga je porazil prvi favorit Stanislas Wawrinka.

Trenutno 8. igralec sveta Stanislas Wawrinka se ni pustil še enkrat presenetiti. Naj spomnimo, lani sta se Bedene in Wawrinka pomerila v istem rangu tekmovanja na istem mestu, kjer je 24-letni Ljubljančan senzacionalno zmagal, tokrat je favorizirani Švicar zmagal po le 65 minutah s 6-2, 6-1.

Kljub ne najboljši igri Švicarja, ki je novembra na zaključnem Mastersu v Londonu igral v polfinalu, je bil le ta boljši tekmec od Aljaža. V svojo prid je dobil vse bolj pomembne točke, tako v prvem, kot v drugem nizu.

V prvem delu je bil Bedene nekoliko bolj konkurenčen, vknjižil je le 6 točk manj od TOP10 tenisača sveta, uspel mu je en odvzem servisa, sam pa ga je oddal trikrat. V nadaljevanju je Stan le še dokončal začeto delo in prav vsakič prišel do brejka, ko je serviral Slovenec, ta teden 95. na ATP lestvici. Aljaž je edino igro dobil na začetni udarec Wawrinke, na koncu pa je po pričakovanju moral stistniti roko boljšemu.

Aljaž ni v karierni formi, zato je lahko s četrtfinalom na ATP turnirju v Čenaju zadovoljen. Lani je sicer igral v polfinalu, zato bo izgubil nekaj točk, letos pa domov odnaša 11,785 USD in 45 točk. Kmalu je na sporedu vrhunec začetka teniške sezone, saj se 13. januarja začenja OP Avstralije, Bedene pa je neposredno uvrščen v glavni del.

 

Aircel Chennai Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 30.12.2013 - 04.01.2014
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 399,985
http://www.aircelchennaiopen.org/2013/


Četrtfinale:

1-Stanislas Wawrinka (Switzerland) beat Aljaz Bedene (Slovenia) 6-2 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete