Zdaj ali nikoli?

26.10.2016
DUNAJ, AVSTRIJA - Andy Murray se mudi pri naših severnih sosedih, kjer nujno potrebuje vrhunski rezultat, če želi povečati pritisk na prvega igralca sveta Novaka Đokovića.

Poročali smo, da bi Andy Murray z zmago na Dunaju in morebitno lovoriko v Parizu, kjer bi moral Novak Đoković izpasti pred finalom, lahko še pred začetkom zaključnega turnirja World Tour Finals zasedel prvo mesto na lestvici ATP. O možnostih britanskega tenisača, ki so kar na lepem skokovito narasle, smo se spraševali še pred začetkom OP ZDA. Špekulacije so zdaj postale resničnost.

Đoković v tem tednu počiva, medtem ko se je Murray odločil za nastop na turnirju serije 500 v Avstriji. Če bi na Dunaju osvojil še tretjo zaporedno lovoriko po Pekingu (ATP 500) in Šanghaju (Masters 1000), se nam obeta najzanimivejši boj za prvo mesto v zadnjih letih.

Đoković je lani v finalu Pariza premagal Murrayja. Letošnja izvedba zadnjega Mastersa sezone bi lahko odločilno krojila razpored pri vrhu lestvice ATP.

Đoković je lani v finalu Pariza premagal Murrayja. Letošnja izvedba zadnjega Mastersa sezone bi lahko odločilno krojila razpored pri vrhu lestvice ATP.

Priložnosti, ki je pred njim, se zaveda tudi drugi igralec sveta. ''Pred leti sem bil blizu številki ena. Bilo je nekje okrog OP ZDA. Mislim, da je letos moja največja priložnost,'' je povedal Murray.

''Novak ima še vedno veliko prednost in na pokritih igriščih ter v Londonu je bil vedno zelo dober, medtem ko sem imel jaz več težav. Narediti bo treba nekaj izboljšav, če se želim približati temu dosežku. Prvo mesto ni rezultat enega turnirja, gre za obdobje dvanajstih mesecev. Treba je igrati konstantno in se na čim več turnirjih prebiti do zaključnih obračunov. V zadnjih mesecih mi je to uspevalo in poskušal bom tako nadaljevati tudi na prihajajočih turnirjih. Sezona šteje 17, 18 turnirjev in kdor ima najboljše rezultate, bo prvi na svetu. V tem trenutku je to zagotovo Novak, vendar se bom potrudil po najboljših močeh.''

Obstaja več scenarijev, kako bi Murray postal številka ena pred začetkom World Tour Finals v Londonu:

- če Murray izgubi v drugem krogu ali četrtfinalu Dunaja, mora osvojiti Pariz, Đoković pa mora izgubiti pred četrtfinalom

- če Murray na izgubi v polfinalu Dunaja, mora osvojiti Pariz, Đoković pa mora izgubiti pred polfinalom

- če Murray izgubi v finalu Dunaja, mora osvojiti Pariz, Đoković pa mora izgubiti pred finalom

- če Murray osvoji Dunaj, mora osvojiti Pariz, Đoković pa mora izgubiti pred finalom

- če Murray osvoji Dunaj, mora priti do finala v Parizu, Đoković pa mora izgubiti pred polfinalom


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio, ATP

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete