Žemlja danes z neugodnim Nemcem, Bedene jutri z Italijanom iz TOP20

22.03.2013
2/3 je izkupiček slovenskih igralcev v prvem krogu mastersa v Miamiju!

Grega Žemlja je po tem, ko je izgubil prvi set proti Špancu Bautista-Agutu s 6-3 po predaji nasprotnika napredoval v 2.krog. Aljaž Bedene se je včeraj Benjaminu Beckerju uspel maščevati za poraz v 1.krogu OP Avstralije, Blaž pa je bil žal prekratek proti Tobiasu Kamkeju. Kdo ve v katero smer bi se vse skupaj odvilo, če bi Blaž dobil podaljšano igro prvega niza?

Grega danes po nov mejnik slovenskega tenisa

2. po vrsti (okrog 17.30) bo danes na igrišče številka 8 stopil Grega Žemlja (62. Na ATP) , ki se bo pomeril proti Nemcu Florianu Mayerju (26.na ATP) . To bo njun prvi obračun.

Žemlja je v prvem setu kar trikrat izgubil servis in bil v povsem podrejenem položaju. Poškodba nasprotnika pa je Žemlji omogočila napredovanje v drugi krog.

Nemec je v prvem krogu užival status nosilca in čakal na svojega nasprotnika, čeprav zadnji rezultati ne potrjujejo njegovega rankinga. Florian Mayer v letošnji sezoni beleži le 3 zmage, ob tem pa je bil poražen na 7 dvobojih. Da letos ni dobro začel sezone pove tudi podatek, da je bila samo ena zmaga nad igralcem, ki je trenutno uvrščen v TOP50 (David Goffin). Ima zanimiv in raznovrsten stil igre. Njegove tehnike ne bi ravno mogli najti v teniških učbenikih, a zaradi tega ni nič manj učinkovita. Ima soliden začetni udarec in ob pravi priložnosti rad pride tudi na mrežo. Zanimivo je to, da igra backhand slice in pa volley z dvema rokama, kar je redkost tako med profesionalci kot tudi rekreativci. Rad torej menja ritem, zato se je nanj potrebno dobro pripraviti.

Mayer je premagljiv, a nič kaj nedolžen nasprotnik. V zadnjih dveh letih je v Miamiju izgubil le proti TOP10 igralcu (Tsonga, Berdych), premagal pa igralce kot so Isner, Almagro, Karlovič. Njegov slajz udarec, ki ga pogosto uporablja, je na teh igriščih še kako učinkovit, saj se žogica odbije manj kot na turnirju v Indian Wellsu.

Še vedno težko rečemo v kakšni formi in fizičnem stanju se nanaša naš prvi lopar, a kljub slabi formi nasprotnika bo moral pokazati vsaj podobno igro, kot ga je krasila ob koncu lanske sezone, da se bo kot prvi Slovenec uvrstil v 3. krog mastersa serije 1000. Zmagovalca čaka obračun z boljšim iz dvoboja Simon – Hewitt.

Grega je do mastersa v Miamiju igral v oblačilih Li Ning (na lsiki), od sedaj naprej pa nosi znamko ASICS (uvodna slika)

Grega je do mastersa v Miamiju igral v oblačilih Li Ning (na lsiki), od sedaj naprej pa nosi znamko ASICS (uvodna slika)

Jutri na igrišče še Bedene

Danes imamo Slovenci v igri samo enega igralca, zato pa se bo jutri proti Italijanu Andreasu Seppiju (19. na ATP) pomeril Aljaž Bedene (77. na ATP) . To bo še en zanimiv dvoboj, več o tem pa izveste jutri samo na tenisportal.si.

 

pripravil: A.C.

foto: Samo Vidic (uvodna), zimbio.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete