Zmag je bilo na pretek, a ena je še posebej pomembna

16.05.2017
RIM, ITALIJA - Toni Nadal v pogovoru za L'Equipe ni skrival zadovoljstva, da je njegov nečak po treh letih spet ugnal velikega rivala Novaka Đokovića.

Rafael Nadal melje vse pred seboj in po treh odigranih turnirjih ne pozna poraza na peščeni podlagi (15-0). Od petnajstih zmag, kolikor jih je zabeležil v letu 2017, je prav posebna tista nad Novakom Đokovićem, ki ga je premagal prvič po letu 2014 in prvič po sedmih zaporednih porazih.

"Premagati Đokovića je vedno osnova. To, da smo končno dominirali proti njemu, je super pomembno," je iskreno povedal trener španskega tenisača in dodal: "Potegnili smo trn iz pete. Lani smo bili blizu zmagi v Rimu, a je manjkalo tisto prepričanje, ki ga imamo od začetka letošnje sezone. Nismo smeli igrati počasi, saj bi nas Đoković spravil v težave. Pred prihodom na igrišče smo imeli načrt, da poskusimo z vsakim udarcem. Vedeli smo, da bo potrebno igrati na 100 odstotkih," je povedal Toni.

Rafa je v prvem nizu dominiral svojega nasprotnika, v drugem pa je intenziteta nekoliko popustila. Tudi Đoković je naredil manj napak in imel v zadnji igri na srečanju celo priložnost za poravnanje izida. "Prvi niz je bil zelo napet. Rafael je udarjal dobro tako po diagonali kot paraleli. V prvem nizu je bilo vse kristalno jasno. V drugem njegov namen ni bil več tako očiten," je priznal trener.

Nadal ima za seboj odličnih nekaj mesecev, v katerih je zbral šest finalov (3-3) in največ zmag na ATP Touru (34-5). "Ob koncu sezone 2016 smo se osredotočili na več stvari. Boljši začetni udarec, boljši odnos na igrišču in konkurenčnost. To nam je uspelo. Rafael igra zelo dobro. Roland Garros? Za nas je turnir nekaj posebnega. Pred leti se je zdelo nepojmljivo, da bi Rafael tolikokrat zmagal v Franciji. Vedno si želimo igrati najbolje na najpomembnejših trenutkih," je povedal Toni.

Pogovor z Nadalovim trenerjem je potekal pred oznanilom Rogerja Federerja, da ne bo igral v Parizu, kar je Španec pravilno napovedal: "Ne verjamem, da bo Federer igral," je dejal in nekaj ur kasneje dobil tudi uradno potrdilo.


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete