Zvodenela forma Novaka Đokoviča. Srb po porazu v polfinalu Šanghaja predaja krono.

15.10.2016
ŠANGHAJ, KITAJSKA - Najboljši teniški igralec sveta je poražen v polfinalu ATP1000 turnirja v Šanghaju. Izločil ga je Roberto Bautista Agut po dveh zaporednih nizih.

Če se je Novak Đokovič še izvlekel v četrtfinalu Mastersa v Šanghaju proti Mischi Zverevu, mu v polfinalu ni bilo več pomoči. Zvodenela forma je bila dovolj, da se je do prve zmage nad njim dokopal Španec Roberto Bautista-Agut. (6-4, 6-4).

Roberto Bautista-Agut je prvič v karieri finalist turnirja serije ATP1000 ali Masters. Zmaga nad Đokovičem je njegova največja v karieri, Srba je premagal prvič, pred tem pa zabeležil pet porazov. Ključ do današnje zmage je bil odličen servis, na drugi strani je bil Novak precej nervozen, pri tem pa sta nastradala tudi lopar in majica, ni pa manjkal tudi 'pogovor' s sodnikom.

Zmagovitega niza v Šanghaju je za Đokoviča konec. Tu je slavil trikrat, nazadnje lani. Ni veliko manjkalo, pa bi Nole dobil tudi uvodni niz. V 9. igri je prišel do brejk žogic, ki pa jih ni izkoristil, Španec pa je v naslednji igri to kaznoval. Ja, Novak ni bil na nivoju, Bautista-Agut pa je nadaljeval z odličnim serviranjem. Z novim brejkom za 4-2 je ušel, kar sicer še ni bilo dovolj za miren konec, saj sta do zaključka pripravila še dva odvzema začetnega udarca. Zelo motivirani španski tenisač najprej ni izkoristil tri zaključne žoge na svojem servisu, v 10. igri pa še enkrat vpisal brejk in vzel največji skalp v karieri.

Roberto Butista-Agut se veseli največje zmage in največjega finala v karieri

Roberto Butista-Agut se veseli največje zmage in največjega finala v karieri

Povsem druga pesem je pri Andyu Murrayu, 2. nosilcu Šanghaja. Brez težav je s 6-4, 6-3 opravil s Francozem Gillesom Simonom in bo v finalu velik favorit. Britanec je trenutno najbolj vroč na turneji, prav lahko se zgodi, da bo končal sezono kot številka 1 svetovnega tenisa. Prednost Đokoviča na ATP Race lestvici je bila ta teden 1,550 točk, v ponedeljek še bo še bolj stopila.

 

 

Shanghai Rolex Masters
Kraj: Šanghaj, Japonska
Datum: 09.10.2016 - 16.10.2016
Kategorija: ATP Masters 1000
Žreb: S-56, D-24
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 5,452,985
http://en.shanghairolexmasters.com/


Polfinale:

2-Andy Murray (Britain) beat Gilles Simon (France) 6-4 6-3
15-Roberto Bautista (Spain) beat 1-Novak Djokovic (Serbia) 6-4 6-4  

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete