5 najuspešnejših serverjev v sezoni 2011!

28.12.2011
Čeprav se na ATP turneji trudijo upočasniti teniško igro in igralci vse bolje vračajo močne servise, nekateri še vedno dominirajo v tej prvini teniške igre!

Točka se vedno začne s servisom in potem je vse odvisno od reakcije nasprotnika na drugi strani. Tukaj je lista 5 igralcev, ki delujejo s svojim servisom "zastrašujoče" na nasprotnika in so bili v letu 2011 pri tem najbolj uspešni!

 

5. Andy Roddick(ZDA) - Andy je eden najboljših serverjev v teniški zgodovini, dolgo časa pa je bil tudi lastnik najmočnejšega servisa na svetu. Leta 2004 je odserviral s hitrostjo 249 km/h, letos pa ga je z 251 km/h prehitel Hrvat Ivo Karlovič. Tudi v nekoliko slabši sezoni za Američana, ki je leto končal na 14. mestu ATP lestvice, je bil njegov servis na nivoju. Pri zadetih prvih servisih je bil 65%, pri tem pa je zadel 567 asov. Za uspešnost njegovih servisov so pomembni še njegovi "forehand" udarci in voleji pri mreži. To se lepo vidi pri podatku, da je Andy osvojil 87% servisnih iger in 77% iger, ko je zadel 1. servis. Njegov servis ni več tako prodoren in natančen kot pred leti, a še vedno lahko rani nasprotnika!

 

 

4. John Isner(ZDA) - Drugi najvišji teniški igralec(206cm) na ATP turneji za Hrvatom Ivom Karlovičem(208cm). Po številu doseženih asov(811) je bil letos 2. za Francozom Joem Wilfriedom Tsongo. Letos je 26 letni John odserviral s hitrostjo 241 km/h. Letos je osvojil kar 91% točk, ko je zadel 1. servis. S svojo višino z lahkoto drži 77% uspešnost 1. servisa. Leto je končal na 18. mestu ATP lestvice!

 

 

 

3. Feliciano Lopez(ŠPA) - Pri Špancih se redko zgodi, da se v rubriki odličnih serverjev znajde njihov igralec, a Feliciano si to letos vsekakor zasluži. Odlika njegovega servisa ni le moč(225 km/h), ampak tudi natančnost. Letos je zadel kar 734 asov. Z 78% uspešnostjo na 1. servis je ob koncu leta izenačil svojo najvišjo uvrstitev na ATP lestvici(20. mesto). Vsekakor je 30 letni Feliciano letos prijetno presenetil s svojim servisom!

 

 

 

2. Miloš Raonič(KAN) - 21 letni Kanadčan je rezultatsko eksplodiral v letošnji sezoni, še posebej pa je izstopal s svojim servisom. Postal je najboljši novinec na ATP turneji, predvsem zahvaljujoč svojim močnim rokam. Dosegel je 637 asov, osvojil 88% svoji servisov in 79% točk, ko je zadel 1. servis. V Memphisu je odserviral s hitrostjo 241 km/h, v prihodnosti pa lahko od njega pričakujemo tudi rekordno hitrost.

 

 

1. Roger Federer(ŠVI) - Švicarski teniški maestro je mojster vseh prvin teniške igre in čeprav njegov servis ni med najhitrejšimi, je njegova natančnost smrtonosna. Trenutno 3. igralec sveta je letos osvojil 90% iger na svoj servis in osvojil 79% točk, ko je zadel 1. servis, pri tem mu je pomagalo še 507 zadetih asov. Švicar je eden od igralcev, ki se resnično lahko zanese na svoj servis in s svojimi rezultati je najboljši server v letu 2011!

 

 

 

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete