Adrianu Mannarinu je končno uspelo

16.06.2019
HERTOGENBOSCH, NIZOZEMSKA - Po šestih izgubljenih finalih je Adrian Mannarino le našel svoj prostor pod soncem zmagovalcev.

V sedmem finalu mu je le uspelo, zmagati. Francoz Adrian Mannarino se je razveselil prvega naslova na ATP turneji. Slavil je na travnatem turnirju serije 250 v Hertogenboschu.

Po polfinalni zmagi, ki jo je odbil danes zjutraj proti Borni Čoriču, je francoski tenisač izboril še finalno bitku proti Avstralcu Jordanu Thompsonu s 7-6(7), 6-3. Kakšno olajšanje za 30-letnika, trenutno 44. igralca sveta.

''Ljudje bodo končno nehali govoriti (o mojih finalnih nastopih)'', je povedal Mannarino. ''Imamo mi še enega, ki nikakor ni prišel do zmage, izgubil je deset finalov....nikdar ni uspel zmagati in jaz sem bil z vsakim porazom na poti Bennetteauja. Zame je to velik dosežek, res sem srečen''.

3-1 ima sedaj Mannarino proti Thompsonu, vse tri zmage nad Avstralcem je vpisal na travi. V tem tednu je premagal tri nosilce, Verdasca, Goffina in Čoriča. V finalu se je srečal z nepostavljenim 25-letnikom iz Sydneya, ki še nima lovorike na ATP turnirjih. 62. tenisač sveta ima še časa, da osvoji turnir, Mannarinu pa se leta vse bolj odmikajo in lepo je videti, da po toliko zapravljenih priložnostih prideš na vrh turnirja.


Libema Open
Kategorija: ATP 250
Kraj: S-Hertogenbosch, Nizozemska
Datum: 10. 06. - 16. 06. 2019
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: trava
Nagradni sklad: €711,275
http://libema-open.nl/en/

Finale:

Adrian Mannarino (France) beat Jordan Thompson (Australia) 7-6(7) 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete