Alexander Zverev sijal v Madridu in dvignil tretjo lovoriko na mastersih

13.05.2018
MADRID, ŠPANIJA - Z deveto zaporedno zmago si je nemški tenisač Alexander Zverec priigral lovoriko na ATP1000 turnirju v Madridu.

Nemec Alexander Zverev je ujel tretji naslov na turnirjih serije masters. V finalu Mutua Madrid Open je na osrednjem terenu Manolo Santana nadigral ta teden odličnega Avsttrijca, krvnika Nadala, Dominica Thiema s 6-4, 6-4. S skoraj popolno predstavo Nemca je bil Thiem brez moči.

21-letni Zverev je prihodnost tenisa, tako kot Thiem. To je dokazal že lani s petimi osvojenimi turnirji, letos pa je dobil drugega. Dominiral je na servisu in preprečil nasprotniku, da bi prišel do prvenca na elitnih turnirjih, kot so mastersi.

Saša je le eden od petih aktivnih teniških igralcev, ki imajo v lasti najmanj tri turnirje serije ATP1000 ali masters. Ja, pred njim so le Federer, Nadal, Đokovič in Murray, kar priča o tem, kdo je kraljeval na največjih dogodkih v svetu tenisa v zadnjem desetletju in več. Proti Thiemu je znižal zaostanek v medsebojnih tekmah na 2-4.

Teden v Madridu je bil več kot zanimiv. Novak Đokovič, ki se trudi, da bi ujel nekdanjo formo, je sicer v uvodnem krogu prišel do zmage nad Nišikorijem, še enim, ki zaostaja za nekdanjimi rezultati, a že v naslednjem doživel nov udarec, ko ga je izločil Britanec Kyle Edmund. Prav nič ni šlo po načrtih tudi Dimitrovu, saj je zapustil špansko prestolnico v v 2. krogu, največje presenečenje pa je izpad Rafaela Nadala v četrtfinalu. Prav uščipniti smo se morali, ko smo videli, da je kralj peska zapustil teren sklonjene glave, mero pa mu je vzel današnji finalist Dominic Thiem. Slednji je Majorčana premagal tudi lani in si lasti zadnji dve zmagi nad njim na peščeni podlagi. Pravi strup je Thiem očitno za Nadala, ki bo moral v ponedeljek zapustiti vrh teniške lestvice ATP. Na čelu bo zopet Roger Federer.


Mutua Madrid Open
Kategorija: ATP Masters 1000
Kraj: Madrid, Španija
Datum: 06.05.2018 - 13.05.2018
Žreb: S-56 D-24
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: € 6,200,860
https://www.madrid-open.com/

Finale:

2-Alexander Zverev (Germany) beat 5-Dominic Thiem (Austria) 6-4 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete