Aljaž Bedne z odliko, Kaja Juvan in Polona Hercog razočarali!

01.10.2020
Na teniškem grand slam turnirju v Roland Garrosu imamo v konkurenci posameznikov le še enega predstavnika!

PARIZ, FRANCIJA - Danes je na igrišča peščenega grand slam turnirja v Parizu stopilo 5 slovenskih predstavnikov. Med posameznicami sta igrali najboljša Slovenka Polona Hercog in najstniški up Kaja Juvan, a sta obe razočarali glede na nasprotnice. Zato pa je svojo kvaliteto potrdil najboljši Slovenec Aljaž Bedene in upravičil vlogo favorita na igrišču. Med pari je razočarala tudi Andreja Klepač, Tamara Zidanšek je prijetno presenetila!

Najprej je svoj dvoboj začela 29-letna Polona Hercog (47. na WTA), ki je imela za nasprotnico talentirano a neizkušeno 18-letno Kanadčanko Leylah Fernandez (100. na WTA). V 1. nizu je najprej z brejkom povedla Kanadčanka s 4-2 toda Polona se je hitro vrnila in izenačila na 4-4. Naši igralki ni stekel servis in v 10. igri je ostala na ničli pri servisu kar je pomenilo zaostanek v nizih. V 2. nizu se je Hercogova le zbrala ter povedla s 3-1. Tokrat je izenačila Leylah na 3-3. Polona je dobila nasledje 3 igre in izid v nizih je bil poravnan. Ko smo mislili, da bo sedaj Slovenka diktirala tempo, je v odločilnem nizu povsem "zmrznila" in osvojila le častno igro, priložnost za odmeven rezultat je splavala po vodi. Na koncu je bilo 6-4, 3-6, 6-1.

Polona: "Zelo sem razočarana, trdo igrišče mi ni šlo na roko. Nisem igrala dobro in s tem se moram sprijazniti ter pozabiti vse skupaj. Vzela si bom premor in nato sledijo priprave na novo sezono"!

Polona Hercog je osvojila 70 WTA točk in 84,000€ denarne nagrade.

19-letna Kaja Juvan (103. na WTA) je bila v vlogi velike favoritinje proti vrstnici iz Francije Clari Burel (357. na WTA). Slednja je izgubila proti Kaji v finalu OI za mlade v Argentini, sedaj se je v članski konkurenci oddolžila Slovenki z zmago 7-6(6), 6-2 v nizih!

Kaja je začela preveč neučakano in se v 1. nizu znašla v zaostanku z 1-3. Nato se je umirila in čakala na napake tekmice kar ji je kasneje prineslo vodstvo s 5-4, niz se je odločal v podaljšani igri. Tam je zapravila 2 priložnosti za osvojitev niza vendar se je Clara izvlekla za vodstvo z 1:0. Juvanova je bila pod velikim pritiskom  v 2. nizu, igrala je nervozno ter se znašla v zaostanku z 1-5. Dobila je še eno igro in to je bilo vse v tem dvoboju. Dvoboj je trajal dobro uro in pol!

Kaja: "Nisem igrala po pričakovanjih, v uvodnem nizu je bilo zelo napeto. Nisem izkoristila priložnosti, ona jih je. Bila je bolj odločna in si je upala več kar ji je prineslo zmago. Njen "forehand" je deloval zelo dobro in z njim je onemogočila mojo hitrost. Vrnila se bom domov in poskušala vse odmisliti, sledijo nova tekmovanja"!

Kaja Juvan je osvojila 70 WTA točk in 84,000€ denarne nagrade.

Medtem se je na igrišču št. 10 boril 31-letni Aljaž Bedene (56. na WTA), ki je bil glede na položaj na lestvici favorit proti 25-letnemu Srbu Nikoli Milojeviču (144. na WTA). Slednji se je prebil v glavni del preko kvalifikacij in nato v 1. krogu presenetil rojaka Filipa Krajinoviča. Slovenec je imel kar precej dela dvoboj je trajal skoraj 3 ure, a je Aljaž vseeno zmagal v 4 nizih s 7-5, 2-6, 6-1, 7-6(4)!  ČESTITKE!

Srb ni imel treme in je takoj povedel z 2-0 na začetku 1. niza. Bedene se je zbral ter izenačil na 4-4 ter pri vodstvu s 6-5 z drugim brejkom osvojil niz. Nikola ni izgubil poguma in je v 2. nizu odigral suvereno, Aljaž je osvojil le 2 igri, v nizih je bilo 1:1. To je kar malo razjezilo Slovenca, ki je furiozno dobil 3. niz, oddalje le 1 igro. V 4. nizu sta vsak po 1x izgubila servis in niz je šel v podaljšano igro. Do 4-4 sta bila izenačena, vse ostale točke je dobil Bedene, ki je tako ponovil rezultat iz leta 2016, ko je tu prišel v 3. krog. Tam ga čaka 22-letni grški "heroj" Stefanos Cicipas", 6. igralec sveta. Tokrat Aljaž ne bo favorit na papirju vendar gre lahko v dvoboj neobremenjeno. Na njegovi strani je tudi podatek, da sta do sedaj odigrala le en medsebojni dvoboj, ki ga je dobil Slovenec letos na trdi podlagi Rotterdama pred pojavom virusa covid-19 v Evropi! Srečno!

Aljaž: "Nikola me je presenetil s hitro igro, do sedaj ga nisem dobro poznal. Kar nekaj časa sem potreboval, da sem se prilagodil. Kljub slabi igri sem dobil uvodni niz. V 2. nizu sem psihično padel in ga gladko izgubil. Rekel sem si, da sem boljši tenisač in moram to tudi pokazati na igrišču. 3. niz sem odigral zelo dobro. V zadnjem nizu sem se vnaprej pripravil na podaljšano igro. Mislim, da sem kontroliral potek in to potrdil v podaljšani igri. Bil sem dovol potrpežljiv in bolj trmast. Zadovoljen sem z zmago in se veselim naslednjega dvoboja"!

Aljaž Bedene je osvojil najmanj 90 ATP točk in prejel 126,000€ denarne nagrade!

V igri parov sta zgodaj izpadli naša Andreja Klepač in Čehinja Lucie Hradecka, zato pa je napredovala Tamara Zidanšek skupaj z Japonko Miyu Kato. Aljaž Bedene se je že včeraj veselil zmage v 1. krogu skupaj z Avstrijcem Denisom Novakom!


Roland-Garros 2020 
Kraj: Pariz (Francija)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 21.09.2020 - 25.09.2020
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: €38.000.000
https://www.rolandgarros.com/en-us/

2. krog:

Aljaz Bedene (Slovenia) beat q-Nikola Milojevic (Serbia)  7-5 2-6 6-1 7-6(4)
wc-Clara Burel (France) beat Kaja Juvan (Slovenia)  76(6) 6-2
Leylah Fernandez (Canada) beat Polona Hercog (Slovenia)  6-4 3-6 6-1

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete