Nič kaj prijazen žreb za Slovence na Wimbledonu

28.06.2019
LONDON, V.B. - Slovenski udeleženci posamične konkurence glavnega dela na Wimbledonu so dobili svoje nasprotnike.

V glavnem delu tretjega turnirja za Grand Slam v letu imamo Slovenci pet predstavnikov, od tega enega v moški konkurenci in štiri v ženski. Danes so organizatorji turnirja v vseangleškem klubu opravili žreb. Žreb do njih ni bil prijazen, vsaj po statistikah in preteklih rezultatih, toda...

V moškem delu je neposredno v glavni del uvrščen Aljaž Bedene (86. na ATP) medtem, ko se Blažu Roli in Blažu Kavčiču ni uspelo kvalificirati. 29-letni Bedene ne more biti zadovoljen s plesom kroglic, že v 1. krogu bo igral z enim, ki lahko zmeša štrene tudi največjim favoritom, 22-letnim Hrvatom Borno Čoričem. 14. igralec sveta bo velik favorit v tekmi z Ljubljančanom, čeprav ga je Bedene enkrat že uspel prelisičiti. Do sedaj sta odigrala štiri tekme,edini dvoboj pa je slovenski teniški as dobil leta 2017 v Montpellierju. Nazadnje sta se merila prav na zadnjem turnirju velike četverice na Roland Garrosu,tudi v 1. krogu.


Pri dekletih se najprej zamudimo pri 21-letni Tamari Zidanšek. Žreb ji je v 1. krogu glavnega dela dodelil zelo znano Eugenie Bouchard iz Kanade, nekdaj vrhunsko tenisačico, sedaj pa bolj povprečno igralko, ki polni rumene strani časopisov, tudi zaradi lepote.Konjičanka nikakor ne bo brez možnosti proti nekdanji finalistki Wimbledona 2014, s katero se bosta pomerili prvič. Zidanškova je trenutno 59. igralka sveta, Bouchardova pa 79., bila pa je že na 5. mestu. Kanadčanka vse od februarja nima zmage na WTA turneji in zdi se, da je to res lepa priložnost za Tamaro.

18-letna Kaja Juvan je bila edina ženska predstavnica v kvalifikacijah, opravila jih je z odliko, v zadnjem krogu pa povsem nadigrala C.McHale. V uvodnem krogu bo njena nasprotnica slabša od dvojčic Pliškova, Kristina. Čehinja je na 95. mestu WTA lestvice, Slovenka 30 mest za njo, a prepručani smo, da Kaja ni brez možnosti. Čehinja je leta 2015 igrala celo v 3. krogu slovitega Wimbledona, Kaja je zmagovalka dvojic v mladinski konkurenci izped dveh let. Z levoroko češko teniško igralko bosta moči merili prvič. Zmagovalka obračuna bo najverjetneje v 2. krogu igrala z najboljšo igralko vseh časov Sereno Williams, kar je ena največjih želj mladih igralk, sploh na sveti travi.

29-letna Polona Hercog (60. na WTA) gre na Wimbledon z lepo popotnico odličnih predstav na travnati podlagi. Najbolj izkušena Slovenka se bo za uvod pomerila s Slovakinjo Viktorijo Kuzmovo, ki jo je lani ugnala na travnatem turnirju na Majorki. Vrstnica iz Košic je 46. na WTA lestvici, letos je brez zmage na travi, je pa na pred kratkim končanem Roland Garrosu zaigrala med 32 najboljšimi. Tudi Polona ima ob dobrem dnevu veliko možnosti, da nadaljuje tekmovanje tudi po uvodnem dnevu.

Neposredno je med 128 najbolšimi tudi Dalila Jakupovič (143. na WTA). Po naši teoriji bi 28-letna Jeseničanka pripravila še največje presenečenje, če bi ji uspelo na kolena spraviti Belgijko Kirsten Flipkens. Dalila potrebuje v nadaljevanju sezone dobre rezultate, če hoče še naprej neposredno igrati na Grand Slamih, saj je padla na WTA lestvici. Izkušena 33-letna Flipkensova, 81. igralka sveta, je do sedaj dobila oba medsebojna obračuna, oba letos na trdi podlagi po dveh nizih. Kljub temu, da Belgijka ni v super formi, Jakupovičeva potrebuje vrhunsko predstavo za uvrstitev v 2. krog. Sposobnost igranja na najhitrejši podlagi vsekakor ima, navsezadnje je lani v tem delu sezone dobesedno belstela, a tekma s polfinalistko Wimbledona 2013 bo velik izziv.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete