Ameriški peščeni finale v Houstonu dobil Opelka

11.04.2022
HOUSTON, ZDA - Reilly Opelka je slavil na edinem peščenem ATP turnirju v ZDA in v finalu ugnal rojaka Johna Isnerja.

Amerilan Reilly Opelka je z zmago 6-3, 7-6(7) še petič premagal rojaka Johna Isnerja in sedaj v medsebojnih tekmah vodi 5-1. Z današnjim uspehom na pesku v Houstonu je prišel do četrtega naslova v karieri.

Ja, v finalu Houstona sta bila dva domačina, dva velikana, tudi prijatelja. ''On je bil moj idol in še preden sva se srečala sem ga občudoval. No, ko sva postala tudi dobra prijatelja in sva velikokrat skupaj na turneji pa ga imam še raje'', je povedal Opelka ter dodal, da je Isner izjeme tenisač, ki ga imajo radi prav vsi v ameriški ekipi. Vsi mlajši od njega ga imajo za pravega idola.

Opelka je sicer star 24 let, isner pa je s 36-leti že pravi veteran na Touru. Gre za dva izjemna serverja, kako ne, pri njuni višini letijo iz loparja izstrelki. Veliko nizov se praktično konča po tajbrejku, saj je priti do brejka zelo težka naloga za nasprotnike. Danes ni bilo nič drugače. Edini brejk v tekmi je v 1. nizu uspel Opelki, drugi se je končal po podaljšani igri in 16 točkah. 

Opelka je ujel drugi naslov v letošnji sezoni, četrtega v karieri. Isner je poskupal priti do 17. turnirske zmage, kar 14 jih ima na turnirjih, ki so potekali na domačih, ameriških tleh. Izven ZDA je Isner slavil le dvakrat, obakrat v Aucklandu.


Fayez Sarofim & Co. US Men's Clay Court Championship
Kraj: Houston (ZDA)
Kategorija: ATP  250
Datum: 04.04.2022 - 10.04.2022
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 665,330 USD
http://www.mensclaycourt.com/

Finale:

Reilly Opelka (U.S.) beat 4-John Isner (U.S.) 6-3 7-6(7)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete