Opelka v nedeljo dvakrat zmagal ter osvojil Delray Beach

24.02.2020
DELRAY BEACH, ZDA - Zmagovalec ATP turnirja v Delray Beachu je domačin reilly Opelka.

Američan Reilly Opelka je uspel slaviti na ATP turnirju v Delray Beachu. V nedeljo je moral na teren kar dvakrat, dobil oba obračuna in se dokopal do drugega naslova v karieri.

22-letni Opelka, 39. igralec sveta in 4. nosilec Delray Beacha, je v finalu s 7-5, 6-7(4), 6-2 premagal Japonca Jošihita Nišioko, zadel pa je kar 27 asov. Nekaj ur prej je v polfinalu ustavil 2. nosilca in enega izmed največjih favoritov Miloša Raoniča, Kanadčanu pa je ubranil tudi zaključno žogo.

''Enostavno sem ponosem nase, kako sem odigral v tretjem nizu. Bil sem v zaostanku a sem takoj prišel do ribrejka, fizično sem odlično pripravljen'', je povedal Opelka po zmagi v finalu nad 24-letnim japoncem, trenutno 48. igralcem sveta. 

Polfinale Američana in Kanadčana je bil v soboto zaradi dežja prestavljen, Nišioka pa ga je uspel speljati. Kljub temu, da je bil Azijec bolj spočit, mi ni uspelo premagati domačina, ki prebiva prav v Delray Beachu. Opelka je četrti domači tenisač v zadnjih petih sezonah, ki je zmagal v Delray Beachu. Lani se je med njih urinil Moldavec Radu Albot. 

Reilly Opelka je prvo lovoriko v karieri osvojil pred malo manj kot letom v New Yorku, tej je danes dodal še eno na domačih tleh. Nišioka ostaja pri enem naslovu, ki ga je osvojil leta 2018 v Šenzenu, danes pa je igral v drugem finalu.


Delray Beach Open by VITACOST.com
Kraj: Delray Beach (ZDA)
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 17.02.2020 - 23.02.2020
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 673,655
http://www.yellowtennisball.com/

Finale:

4-Reilly Opelka (U.S.) beat Yoshihito Nishioka (Japan) 7-5 6-7(4) 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete