Andrea Petkovič odpovedala nastop na OP Avstralije!

11.01.2012
Trenutno najboljša nemška teniška igralka Andrea Petkovič, ki je na 10. mestu WTA lestvice, je zaradi poškodbe odpovedala nastop na OP Avstralije!

24 letna Andrea Petkovič si je poškodovala spodnji del hrbta v dvoboju 2. kroga WTA turnirja v Sydneju. Andrea je med dvobojem potrebovala zdravniški tretma, na koncu pa je izgubila s 7:5,6:4 proti Poljakinji Agnieszki Radwanski.

Nemka je bila na grand slam turnirju v Melbournu, ki se začne v ponedeljek, postavljena kot 10. nosilka. Andrea ima po lanski najboljši sezoni v karieri, velike ambicije tudi v letošnji in ta poškodba je kar velik udarec za urenićitav le teh. Lani je igrala v četrtfinalu OP Avstralije, Roland Garrosa in OP ZDA ter v 3. krogu Wimbledona!

Andrea je preko twitterja sporočila : "Žal mi je, ker vam moram sporočiti, da sem zaradi poškodbe hrbta odpovedala nastop na OP Avstralije. Potujem domov, pogrešala bom avstralske navijače"!

 

 

Andrea Petkovič je v uradni izjavi pojasnila, da ima že kar nekaj časa(3-4 mesece) probleme s hrbtom :

"Borila sem se s to poškodbo, ker sem  verjela, da bo na koncu vse v redu, zato sem odmislila bolečine. Zadnja 2 tedna v Avstraliji pa so težave postale večje. Brez bolečin sem lahko igrala le kakšnih 35-40 minut. Po dvoboju z Agnieszko sem opravila rentgen in magnetno resonanco, izvidi pa so pokazali poškodbo v spodnjem delu hrbta. Edino kar lahko storim sedaj je počitek. Ne smem veliko hoditi ali sedeti. Moram ležati in čakati, da se bo kost zacelila"!

Zdravniki so ji povedali, da bo okrevanje trajalo približno 6-8 tednov :

"Razmišljam pozitivno. Vse bo v redu, potrebujem le nekaj časa izven tenisa in stvari se bodo uredile. Resnično sem razočarana, saj obožujem Avstralijo"!

Nemko bo na mestu 10. nosilke zamenjala Italijanka Francesca Schiavine... .

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete