Andrea Petkovič v solzah pred novo sezono!

30.12.2012
Za 25 letno nemško teniško igralko srbskega porekla Andreo Petkovič se je uvod v novo sezono začel katastrofalno. V 1. krogu Hopmanovega pokala je utrpela poškodbo desnega kolena!

PERTH, AVSTRALIJA - Andrea Petkovič je v zadnjem delu sezone 2011 prišla na 9. mesto WTA lestvice, najvišje v karieri in takrat postala 6. Nemka v zgodovini, ki se je prebila med top 10. V letu 2012 so jo pestile razne poškodbe(koleno, hrbet, gleženj). Odigrala je le 23 dvobojev in zdrsela na 126. mesto ob koncu sezone.

Andrea se je tokrat poškodovala v dvoboju 1. kroga Hopmanovega pokala med Nemčijo in Avstralijo. Proti avstralski najstnici Asleigh Barty je bolečine v kolenu začutila ob koncu 1. niza, a je vseeno nadaljevala in povedla s 6:4. Med odmorom je poklicala trenerja, ki je pregledal koleno. Lahko je le še stopila na igrišče in v solzah predala dvoboj, saj je nastop na 1. grand slam turnirju v letu 2013 splaval po vodi.

"Zjutraj sem opravila magnetno resonanco, kjer so ugotovili, da imam poškodovan meniskus desnega kolena. Sedaj se vračam v Nemčijo na artroskopijo. Trenutno še ne vem kdaj se bom lahko vrnila na igrišča. Če bodo le obrezali meniskus, bom odsotna mesec dni, če pa ga bodo ponovno šivali bo vse skupaj trajalo najmanj 8 do 12 tednov kar bi bilo veliko slabše. Kljub temu mi je odleglo, da niso šli ligamenti, saj je bila bolečina podobna kot leta 2008, ko sem si pretrgala ligamente v Avstraliji in je bila potrebna operacija," je dejala Andrea.

 

 

Andrea Petkovič skuša na vse skupaj gledati pozitivno : "Z ekipo skušamo tragedijo spremeniti v šalo. Letos se mi je zgodilo veliko slabih stvari, zato me nič več ne more presenetiti. Gledam le naprej in upam, da bom hitro okrevala"!

Avstralija je na koncu dobila dvoboj s 3:0!

"Zelo sem razočarana, saj sem si vedno želela igrati Hopmanov pokal, še posebej s Tommyjem Haasom, ki je moj velik idol," je rekla Andrea.

Tommy Haas bo nadaljeval tekmovanje, a njegova partnerica verjetno ne bo več Nemka.

"Mislim, da me bo zamenjala Hrvatica Donna Vekič kar bo verjetno malo čudno za Tommyja Haasa, a sem jo na hitro naučila nekaj nemških besed," je v šali zaključila Andrea Petkovič.

Donna Vekič je najvišje uvrščena 16 letnica na WTA lestvici(109.) in je bila prvotno povabljena na turnir za "sparing" nastopajočim igralkam.

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete