Andrej Rubljov osvojil še Dunaj in se uvrstil na zaključni turnir!

01.11.2020
Ruski tenisač je v fantastični formi v sezoni zaznamovani z virusom covid-19!

DUNAJ, AVSTRIJA - 23-letni Rus Andrej Rubljov (8. na ATP) je v zadnjem času nezaustavljiv. Tokrat je v finalu ATP 500 turnirja v glavnem mestu Avstrije premagal 25-letnega Italijana Lorenza Sonega (42. na ATP) s 6-4, 6-4 v nizih. Naj omenimo, da je slednji izgubil v finalu kvalifikacij proti našemu Aljažu Bedenetu, a se je kot srečni poraženec uvrstil v glavni del tam premagal tudi prvega igralca sveta Srba Novaka Djokoviča in prišel vse do finala. Tudi zanj je to najboljša sezona v karieri. V medsebojnih dvobojih je Rus povedel z 2:0!

Oba igralca sta bila zelo trdna na svoj servis skozi ves turnir. Pri rezultatu 2-2 v 1. nizu je Italijan naredil nekaj nepričakovanih napak na svoj servis in Rus je to izkoristil ter kasneje prišel do servisa za zmago v nizu. Tu je nasprotniku ponudil 2 brejk žogici za izenačenje, a se je rešil in povedel v nizih. Lorenzo se ni predal in v 2. nizu držal priključek do 4-4. Takrat je znova udaril Andrej in dobil zadnji 2 igri kar je pomenilo zmago v dvoboju po 1 uri in 19 minutah igre. To je že njegov drugi turnir letos brez izgubljenega nita, 38 x zapored je dobil igro na svoj servis.

Andrej Rubljov se je tako prvič v karieri uvrstil na zaključni turnir osmerice najboljših v Londonu. Osvojil je že 5. turnir v letošnji sezoni, največ od vseh, sedmega v karieri. Z 39. dobljenimi dvoboji v sezoni (39/7) se je izenačil z vodilnim Djokovičem (39/3).

Andrej: "To je poseben turnir zame, saj je bila babica Avstrijka in imam malo avstrijske krvi. Res sem vesel tega naslova.

Lorenzo: Turnir je med boljšimi v sezoni. Zame je bil ves teden neverjeten, hvala gledalcem za podporo, ki sem je bil deležen"!


Erste Bank Open
Kraj: Dunaj (Avstrija)
Datum: 24.10.2020 - 01.11.2020
Kategorija: ATP 500
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: €1.409.510
https://www.erstebank-open.com/

Finale:

5-Andrey Rublev (Russia) beat LL-Lorenzo Sonego (Italy)  6-4 6-4

 

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete