Dominic Thiem izpolnil sanje z zmago na Dunaju

27.10.2019
DUNAJ, AVSTRIJA - Dominic Thiem je slavil na domačem ATP turnirju serije 500 na Dunaju.

Mogoče je pozabil, da je kot otrok obiskal turnir serije ATP na Dunaju, a današnje zmage na tem dogodku ne bo pozabil nikoli. Kot 1. nosilec je Dominic Thiem slavil na domačem turnirju, v finalu je s 3-6, 6-4 in 6-3 premagal le 170 cm visokega, a izjemnega tenisača Diega Schwartzmana iz Argentine.

26-letni Thiem in Schwartzman sta dobra prijatelja, Avstrijec pa je pred domačimi gledalci prikazal najboljši tenis v pravem trenutku ter slavil po 2 urah in 25 minutah. Letos je Thiem zmagal tudi v Kitzbühlu, ko ni oddal niza in ima letos na domačih turnirjih rezultat 9-0.

''Uf, letos sem dobil oba domača turnirja, Kitzbühel in Dunaj, res noro. Imel sem nekaj težav, da sem pokazal najboljšo igro pred domačimi gledalci, a mi je uspelo. Kot da sanjam'', se je izrazil Dominic po zmagi v finalu.

5. igralec sveta je letos osvojil pet lovorik, največ med vsemi na turneji. Desetič je nastopil na Dunaju in postal prvi domačin z naslovom po Jurgenu Melzerju leta 2010, ko smo videli avstrijski finale s Haider Maurerjem. Thiem ima sedaj 16 turnirskih zmag, pred tem v avstrijski prestolnici ni pogledal čez četrtfinale. Na drugi strani je Schwartzman iskal drugo argentinsko zmago na Dunaju, a mu ni uspelo. Se pa še spomnite zmage Juana Martina del Potra leta 2012, ko je takrat v finalu premagal prvega slovenskega finaista na ATP turneji Grega Žemljo.


Erste Bank Open
Kraj: Dunaj (AVT)
Kategorija: ATP World Tour 500
Datum: 21.10.2019 - 27.10.2019
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: € 2,443,810
http://www.erstebank-open.com/ 

Finale:

1-Dominic Thiem (Austria) beat 5-Diego Schwartzman (Argentina) 3-6 6-4 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete