Andy Murray kot prvi tenisač ubranil olimpijsko zlato!

15.08.2016
Na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru so znani vsi dobitniki medalj v tenisu!

RIO DE JANEIRO, BRAZILIJA - Za zlato medaljo sta se med posamezniki pri moških "udarila" branilec naslova Britanec Andy Murray in Argentinec Juan Martin del Potro. Po maratonskem obračunu je na koncu slavil Škot, ki je zmagal po 4 urah težke borbe s 7-5, 4-6, 6-2, 7-5 v nizih in kot prvi tenisač v zgodovini olimpijskih iger ubranil naslov!

Argentinskemu zvezdniku se je poznala utrujenost iz prejšnjih dvobojev, še posebej iz polfinala, ko je moral garati proti španskemu teniškemu matadorju Rafaelu Nadalu. V 1. nizu je Juan Martin deloval utrujeno in hitro se je znašel v zaostanku z 1-4, a se je nato čudežno "pobral" in izenačil na 4-4. V 12. igri je Andy izkoristil 2. žogico za niz in povedel z 1:0. S pomočjo velikega števila rojakov na tribunah, je del Potro izboljšal servis v 2. nizu in po 2 urah igre izenačil na 1:1 v nizih. to je Argentinca zelo izčrpalo in potreboval je tudi masažo fizioterapevta v 3. nizu. Murray je držal žogico v igri in dobil skoraj vse daljše izmenjave v  tem nizu ter povedel z 2:1. Britanec je izredno slabo serviral  v 4. nizu, delal številne napake in Juan Martin je izvlekel iz sebe še zadnje atome moči za vodstvo s 5-3. Nato je Andy začel igrati bolje in je izenačil na 5-5 ter rešil zaostanek s (15:40) na svoj servis. V 12. igri je Argentinec 2 žogici po daljših izmenjavah poslal v mrežo in na koncu klonil s 5-7. Andy Murray se je tako veselil druge zaporedne zlate medalje po Londonu 2012.

V borbi za bronasto medaljo je Japonec Kei Nišikori premagal utrujenega Rafaela Nadala, ki je izvlekel dvoboj v 3. niz po zaostanku z 2-5 v 2. nizu. Po 96 letih je Kei prinesel Japonski novo teniško medaljo na OI.

V igri dvojic sta se zlata veselili Rusinji Jekaterina Makarova in Jelena Vesnina. V 2 nizih sta odpravili švicarsko navezo Timea Bacsinszky/Martina Hingis. Slednja je nastopila po 20 letih premora in z olimpijsko medaljo izpolnila cilj, čeprav je seveda ciljala na zlato. Bron sta osvojili Čehinji Lucie Šafarova in Barbora Strycova.

Pri mešanih parih sta v ameriškem finalu Bethanie Mattek Sands in Jack Sock ugnala Venus Williams in Rajeeva Rama. Venus ima sedaj ob 4 zlatih še srebrno olimpijsko medaljo. Bron sta osvojila Čehinja Lucie Hradecka in njen rojak Radek Štepanek!

 

 

Olimpijske Igre
Kraj: Rio De Janeiro (BRA)
Datum: 06.08.2016 - 14.08.2016
Podlaga: Trda


Finale:

2-Andy Murray (Britain) beat Juan Martin Del Potro (Argentina) 7-5 4-6 6-2 7-5

 

foto: facebook

pripravil: Marjan B.

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete