Andy Murray v finalu Bangkoka "pojedel" Donalda Younga!

02.10.2011
BANGKOK, TAJSKA - 4. igralec sveta in 1. nosilec teniškega turnirja ATP 250 v Bangkoku Britanec Andy Murray, je v finalu deklasiral Američana Donalda Younga s 6:2, 6:0 v nizih!

24-letni Škot je tako prišel že do 19. lovorike na ATP turnirjih in prve v Bangkoku, kjer je že pred šestimi leti igral v finalu ter izgubil proti takratnemu teniškemu vladarju, Švicarju Rogerju Federerju. Andy Murray je za letošnjo tretjo turnirsko zmago potreboval le dobrih 47 minut!!!

Donald Young je bil očitno impresioniran v svojem prvem finalu kakega ATP turnirja. Andy Murray je že v 1. igri prvega niza naredil brejk in kasneje povedel s 4:0. V 5. igri je Donald na svoj servis prišel do prve osvojene igre in znižal na 1:4. Do konca sta ba zadržala svoje servise in Andy je povedel z 1:0 v nizih.

Andy Murray je upravičil vlogo največjega favorita v Bangkoku

Andy Murray je upravičil vlogo največjega favorita v Bangkoku

Gledalci so v 2. nizu pričakovali boljši odpor Younga, a je ta po seriji nevsiljenih napak že v prvi igri izgubil svoj servis. V nadaljevanju smo gledali enosmerno ulico, Američan pa je le v nekaterih daljših izmenjavah pokazal česa je sposoben. Andy je povedel s 5:0 in zadnjo igro v kateri je serviral za zmago dobil brez izgubljene točke!

Čeprav je Donald Young letos presenetil Škota v Indian Wellsu (ta mu je kasneje vrnil z zmago na OP ZDA), je bil prvi nastop v finalu in možnost osvojitve naslova tokrat prevelik zalogaj za Američana. Seveda Donald Young ne bo odšel razočaran iz Bangkoka, saj bo na ponedeljkovi najnovejši ATP lestvici najvišje v karieri, s finalno lekcijo pa si je pridobil nove izkušnje, za Andyja Murraya pa je nova zmaga lepa popotnica v lovu na 3. mesto ATP lestvice, ki ga trenutno še drži veliki Švicar Roger Federer!

Izraz nemoči Donalda Younga... .

Izraz nemoči Donalda Younga... .

 

PTT Thailand Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 26.09.2011-02.10.2011
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 551,000


Finale:

02.10.2011 F (1) A Murray defeats D Young 62 60

 

foto: daylife

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete