Čakala je 13 let, da je osvojila pokal, nato izgubila sled za njim

24.02.2016
DOHA, KATAR - Angelique Kerber je po večdnevni negotovosti izsledila pokal Daphne Akhurst Memorial Cup, ki ga je osvojila z zmago na letošnjem OP Avstralije.

Druga igralka sveta Angelique Kerber je potrebovala 13 let, da je osvojila svoj prvi naslov na enem od štirih turnirjev za Grand Slam, kmalu zatem pa je izgubila sled za svojim pokalom.

Kerberjeva se je odločila, da desetkilogramske lovorike ne bo odnesla s seboj na letalo, temveč si je izbrala dostavno službo, ki naj bi prestižni kos srebrnine varno pripeljala na njen domači naslov. Nemka je pred dnevi v pogovoru z nemško televizijo ZDF razkrila, da ne ve, kje se nahaja njen pokal.

''Nekje v zraku na letalu ali pa na ladji. Ne vem, kje je. Tehta deset kilogramov in raje sem ga pustila tam, kot da bi ga nesla ne letalo v ročni prtljagi. Imam sledilno številko in upam, da bo kmalu prispel,'' je pojasnila 28-letnica.

Kerberjeva je na tiskovni konferenci v Katarju, kjer se je morala posloviti v drugem krogu, povedala, da ji je končno uspelo locirati izgubljeni pokal. Obtičal je v poljski prestolnici, kjer čaka na poslednji korak svojega potovanja. ''Zataknil se je v Varšavi. Upam, da ga bom kmalu spet imela. Zelo se veselim,'' je dejala Nemka.

Pokal za dekleta na OP Avstralije je dobil ime po Daphne Akhurst, ki je od leta 1924 do 1930 v Melbournu osvojila pet lovorik.pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete