Bedene se je z lepo predstavo poslovil iz Umaga

27.07.2022
UMAG, HRVAŠKA - Najboljši slovenski tenisač v zgodovini Aljaž Bedene je zadnjič igral na ATP 250 turnirju v Umagu.

V Umagu ta teden poteka nam najbljižji turnir serije ATP. Dogodek z bogato zgodovino poteka že vse od devetdesetih, organizatorji pa so vedno veseli slovenskih tenisačev, še posebej pa gledalcev. Letos je svoj zadnji nastop tu opravil Aljaž Bedene, saj se bo kot je najavil po OP ZDA poslovil od profesionalne kariere. Bedene v Umagu nikoli ni manjkal, nastopal je vsako leto vse od 2011.

33-letni Bedene bo kariero skoraj zagotovo zaključil brez osvojenega turnirja serije ATP, kar štirikrat pa je bil v finalu, vedno je bil prekratek. Še vedno je to daleč najboljši dosežek slovenskega tenisa, edini finale drži še Grega Žemlja, ko mu je to pred desetletjem uspelo na Dunaju.

Žreb ni bil prizanesljiv za Ljubljančana v 1. krogu Umaga, saj je za nasprotnika dobil 'vročega' Lorenza Musettija. Italijan je namreč v nedeljo dobil močan turnir v Hamburgu, ki spada v serijo 500, za naslov pa je na kolena spravil celo enega največjih prihajajočih teniških zvezdnikov Carlosa Alcaraza. Oba ta teden nastopata v Istri, zato je razlog obiska Umaga toliko večji.

Bedene, 283. igralec sveta (najvišje na 43. mestu(, je z 20-letnim Italijanom prikazal lepo predstavo, a več od osvojenega niza ni šlo. 31. igralec sveta je dokazal, da ni kar tako slavil v Hamburgu.. V uvodnem nizu si je nabral prednost 5-2, v drugem delu pa je Aljaž z dobrim začetkom in dvema brejkoma le izenačil ter poskrbel za veselje na tribunah. Musetti je v tretjem napadel začetni udarec in dobil v tem elementu vse igre, izkoristil je že prvo zaključno točko. Dvoboj na osrednjem terenu Gorana Ivaniševiča je trajal malo manj kot dve uri, postavljen je bil v orednji termin dneva. Rezultat na koncu je bil 6-2, 3-6, 6-1.

Letos je v Umagu izjemna konkurenca. Čeprav gre za turnir serije 250 pa sta tu poleg Musettija tudi Alcaraz in Sinner, ne manjka tudi Fognini, imate pa priložnost spremljati tudi mladega Runeja.


Plava Laguna Croatia Open Umag
Kraj: Umag
Kategorija: ATP 250
Datum: 25.07.2022 - 31.07.2022
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 597,900 EUR
https://www.croatiaopen.hr/hr/naslovnica/

1. krog:

8-Lorenzo Musetti (Italy) beat PR-Aljaz Bedene (Slovenia) 6-2 3-6 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete