Luka Dončič v Umagu, nekoliko poškodovani Bedene žal izgubil

20.07.2019
UMAG, HRVAŠKA - Najboljši slovenski tenisač Aljaž Bedene se je na ATP turnirju v Umagu ustavil v četrtfinalu.

Četrtfinalni obračun med Aljažem Bedenetom in srbskim tenisačem Dušanom Lajovičem si je ogledal tudi NBA zvezdnik Luka Dončič in tudi ukradel pozornost. V družbi dekleta in Luke Rupnika je navijal za Aljaža, a med odmori ni imel mira, moral je delati 'selfije', na kar pa je verjetno Ljubljančan že navajen. Gre za enega največjih zvezdnikov športa.

Podpora Dončiča in polnih tribun žal Bedenetu ni pomagala do zmage, za nameček mu je nagajala čudna poškodba, spodnje perilo se mu je zarezalo v kožo in na začetku 3. niza je vzel zdravniški odmor.

30-letni Bedene je sicer zelo dobro začel in navdušil publiko, ko je dobil uvodni niz. S štirimi igrami na računu zapored je strl leto mlajšega nasprotnika, sicer 36. igralca sveta in 4. nosilca turnirja serije ATP v Istri, ki ima bogato zgodovino. V 2. nizu je Srb zaigral bolje, v tretjem pa je bila ključna tretja igra. Po dveh urah in pol je Dušan Lajovič zmagal s 5-7,6-3, 6-3.

"Mislim, da sem odigral zelo dobro. Odigral sem tri dobre dvoboje ta teden, tenis se vsekakor izboljšuje. Seveda sem si želel še več. Že nekaj časa sem v dobri formi, a sem imel kar nekajkrat zelo neugoden žreb," je povedal Bedene po koncu tekme, po kateri ni buil preveč zadovoljen, saj so vsi favoriti praktično že izpadli in Lajovič ima odprto pot do naslova, če bo le odigral tako kot zna. Morda mu bo še največji tekmec rojak Laslo Đere. (citat MMC)

Bedene bo v avgust nastopil tudi na največjem slovenskem teniškem turnirju serije challenger in res bi bilo lepo, da bi imel tako podporo s tribun kot jo ima vsako leto v Umagu.

Luka Dončič je ukrael pozornost na ATP turnirju v Umagu. Seveda, gre za enega največjih zvezdnikov v košarkaški ligi NBA in enega največjih slovenskih športnikov.

Luka Dončič je ukrael pozornost na ATP turnirju v Umagu. Seveda, gre za enega največjih zvezdnikov v košarkaški ligi NBA in enega največjih slovenskih športnikov.


Plava Laguna Croatia Open Umag
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 15.07.2019 - 21.07.2019
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: €586,140
http://www.croatiaopen.hr/tenis/home.aspx

Četrtfinale:

4-Dusan Lajovic (Serbia) beat Aljaz Bedene (Slovenia) 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete