Blaž Rola brez izgubjenega niza do polfinala challengerja na Nizozemskem

19.07.2019
AMERSFOORT, NIZOZEMSKA - Blaž Rola je odlično opravil posel v četrtfinalu challengerja v Amersfoortu.

Slovenski teniški igralec Blaž Rola se je v četrtfinalu 46,600 USD vrednega chalelngerja v pokrajini Utrecht na Nizozemskem meril s tekmecem, ki ga je lani presenetljivo porazil v Poprad-Tatryu. Ptujčan čehu Zdeneku Kolarju ni dal druge priložnosti, v četrtfinalu ga je danes pospravil s 7-5, 6-4.

Rola, ki je 163. na ATP lestvici ter je 3. nosilec Amersfoorta, je bil papirnati favorit, kajti češki tenisač je 245. igralec sveta. Vlogo favoriziranega je na nizozemskem pesku dobro opravil ter 22-letnemu nasprotniku kar sedemkrat vzel servis. Res je, da sam ni blestel na začetnem udarcu, vendar je bilo dovolj za zmago po malo manj kot dveh urah igre. Rola je bil boljši predvsem pri drugem servisu, kjer je osvojil večji odstotek točk.

Polfinalni obračun mu prinaša nasprotnika z višjim rankingom, igral bo z 2. nosilcem in 144. tenisačem sveta Kimmerjem Coppejansom. Z Belgijcem sta v medsebojnih tekmah izenačena. Leta 2014 na na challengerju v Banja Luki zmagal 28-letni Slovenec, dve leti kasneje v prvem krogu kvalifikacij OP Francije pa Belgijec.


Van Mossel Kia Dutch Open
Kraj: Amersfoort (NIZ)
Datum: 15.07.2019 - 21.07.2019
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: €46,600

Četrtfinale:

3-Blaz Rola (Slovenia) beat Zdenek Kolar (Czech Republic) 7-5 6-4

 

pripravil:L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete