Grega Žemlja v 2. krog kvalifikacij OP Francije, Blaž Rola izpadel

16.05.2016
PARIZ, FRANCIJA - Slovenska teniška igralca, ki sta morala v kvalifikacije Roland Garrosa, sta prišla do polovičnega izkupička.

Slovenska teniška udeležba na peščenem grand slamu v Parizu je v moški konkurenci po prvem dnevu kvalifikacij prepolovljena. Grega Žemlja je odlično opravil nalogo in preobrnil izid za zmago in vstop v 2. krog, Blaž Rola pa je še tretjič zapored obstal v kvalifikacijah.

Že ob 10. uri je na teren stopil 25-letni Blaž Rola, 192. igralec sveta. Ptujčan žal ni našel rešitve in odgovora za igro tri leta mlajšega Belgijca Kimmerja Coppejansa (196. na ATP) in podal slovo z rezultatom 6-4, 6-2. Coppejans, ki je lani preskočil kvalifikacije Roland Garrosa, je bil bližje tekmecu kot kaže rezultat, vseeno pa je pokazal premalo, da bi se lahko nadejal nadaljevanja. Od devetih brejk žog je izkoristil eno, nasprotnik ob istem številu štiri.

Slabo je začel tudi Grega Žemlja, ki je na pariški pesek stopil dve uri kasneje. 29-letni Kranjčan, mnogo bolj izkušen od današnjega tekmeca Stefana Kozlova, ki je debitiral, pa se je zbral v pravem trenutku in slavil s 3-6, 6-3 in 6-1. Žemlja, ki je na 155. mestu ATP lestvice, je v uvodnem nizu enkrat oddal servisno igro 18-letnemu Američanu, sicer makedonskega rodu, sam pa zapravil tri žoge za brejk. V 2. nizu je izkoristil edino priigrano žogo, pobegnil in mlademu nasprotniku ni več pustil povratka. V odločilnem 'setu' je slovenski teniški as le še rutinsko pospravil s Kozlovim, mu trikrat vzel servis in zasluženo zmagal.

V 2. krogu Žemljo čaka neugodni Igor Sijsling. 28-letni Nizozemec je 123. igralec sveta, pred dvema letoma pa je bil najvišje na 52. mestu. Na Roland Garrosu nikoli ni imel večjih uspehov, najdlje je pogledal do 2. kroga. Z žemljo sta do sedaj merila moči le enkrat, daljnjega leta 2007 na Challengerju v Milanu, kjer je gladko slavil Grega. Slovenec je v solidni formi in ne dvomimo, da bo dal vse od sebe, da izloči Nizozemca in se bori za vstop v glavni del tekmovanja v francoski prestolnici.

 

Roland Garros
Kategorija: Grand Slam
Kraj: Pariz, Francija
Datum: 22.05.2016 - 05.06.2016
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: € 16,008,750
http://www.rolandgarros.com/en_FR/index.html


1. krog(kvalifikacije):

Grega Zemlja (Slovenia) beat Stefan Kozlov (U.S.) 3-6 6-3 6-1
Kimmer Coppejans (Belgium) beat Blaz Rola (Slovenia) 6-4 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete