Bo Benneteauju v Maleziji uspelo prekiniti urok 'večno drugi'?

28.09.2013
KUALA LUMPUR, MALEZIJA - Na teniškem turnirju serije ATP250 v Kuala Lumpurju nas čaka izjemno zanimiv finale!

OP Malezije se počasi končuje. Čaka nas le še finalni obračun, ki pa bo izjemno zanimiv. Morda ne po imenih, toda za lovoriko se bosta udarila Portugalec Joao Sousa in Francoz Julien Benneteau, ki sta ta teden prišla do lepih skalpov  in sta zasluženo  finalista.

Sousa bo sploh prvič v karieri igral finale ATP turnirjev, na drugi strani Benneteau prav tako lovi prvenec s poudarkom, da je že  osemkrat nastopil v finalu, pa vedno ostal praznih rok. Je tudi najvišje uvrščeni tenisač, ki nima lovorike, prekletstvo 'večno drugi', pa lahko izbriše v nedeljo. Tekmec (77. na ATP) bo več kot primeren, hkrati pa tu obstaja tudi velika nevarnost, Portugalec priložnosti seveda ne bo kar tako izpustil.

Vse od maja 2010 in Frederica Gila Portugalci niso imeli finalista. Joao Sousa je v polfinalu s 6-4, 3-6, 6-4 izločil Jurgena Melzerja in polfinale St.Petersburga iz prejšnjega tedna še nadgradil. ''To je moj prvi finale...počutim se odlično'', je kar žarel 24-letni Sousa, ki je v petek prišel  do največje zmage v karieri, ko je v četrtfinalu izločil prvopostavljenega Davida  Ferrerja. 

''Težko bo jutri.  Prepričani ste lahko, da bom dal od sebe 100%'',  je  še dodal Portugalec, ki bo izzval Juliena Bennetauja, ki je v drugem polfinalu s 6-4, 6-3 izločil enega od  favoritov, Švicarja Stanislasa Wawrinko.

Joao Sousa je prvič  v  finalu ATP turnirjev

Joao Sousa je prvič v finalu ATP turnirjev

Kaj reči pred finalom Kuala Lumpurja? Joao Sousa gre lahko v dvoboj neobremenjen. Prvič  se je uvrstil v finale, praktično 'nima kaj izgubiti', na drugi strani bo Francoz vsekakor pod velikim pristiskom. Izgubiti osem final pusti določene posledice, treba se bo psihološko zelo dobro pripraviti. Bo Benneteauju uspelo v deveto ali Sousi že v prvo?

 

Malaysian Open, Kuala Lumpur
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 23.09.2013 - 29.09.2013
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: $ 875,500
http://www.malaysianopentennis.com/2013/


Polfinale:

5-Julien Benneteau (France) beat 2-Stanislas Wawrinka (Switzerland) 6-4 6-3
Joao Sousa (Portugal) beat 4-Jurgen Melzer (Austria) 6-4 3-6 6-4      

 

pripravil: L.S.

foto: malaysianopentennis.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete