Žemlja še ni nared za tri nize!

24.09.2013
KUALA LUMPUR, MALEZIJA - Najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja (81. na ATP) je bil na dobri poti, da se prebije v 2. krog ATP turnirja v Kuala Lumpurju, a je po izgubljenem 2. nizu predal obračun Špancu Andujarju.

26-letni Grega Žemlja je odpotoval na azijsko turnejo in v Kuala Lumpurju dobro začel. Po vodstvu v nizih je v drugem delu tesno izgubil, nato pa predal dvoboj Špancu Pablu Andujarju pri izidu 6-3, 5-7. Očitno Grega še ni nared za igranje treh nizov...

Vse od Wimbledona Kranjčan še ni okusil zmage v glavnem delu ATP Toura. Vmes je sicer slavil naslov na Challengerju v domačem Portorožu, odšel na ameriško turnejo, kjer pa ga je zdravje pustilo dokončno na cedilu. Po krajšem premoru (Grega ni igral vse od OP ZDA in je izpustil tudi igranje v pokalu Davis) se je odločil, da gre v Azijo pobrat denarno premijo, ki je za nastop v glavnih delih dovolj visoka, kljub temu, da ni 100% pripravljen za dvoboje.

To se je pokazalo tudi na ATP turnirju v mestu ob ''blatnem sotočju'' rek Gombak in Klang.  V uvodnem krogu mu je žreb namenil za nasprotnika 54. igralca sveta Pabla Andujarja, ki je letos v Barceloni dobil njun edini medsebojni dvoboj. Ni kaj, Grega je odlično začel in hitro prišel do brejka, ki ga je obdržal do konca niza (6-3). V nadaljevanju se je dobro držal, izničil najprej 6 brejk priložnosti Španca, tudi Andujar pa je uspel ubraniti vse štiri žogice za odvzem servisa Gregi. Vse do 12 igre je trajal mrtvi tek, nato pa je tenisač, doma iz Valencie', imel dve žogici za 'set'. Žemlji se je na kratko še uspelo izviti iz primeža, si priigrati točki za tajbrejk, ko pa je Špancu ponudil tretjo žogico za niz, jo je ta izkoristil. Grega očitno ni imel več moči za 3. niz in je tekmecu stisnil roko v znak predaje.

Za nastop je Grega dobil malo manj kot 9,000 USD (bruto). 

 

Malaysian Open, Kuala Lumpur
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 23.09.2013 - 29.09.2013
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: $ 875,500
http://www.malaysianopentennis.com/2013/


1. krog:

Pablo Andujar (Spain) beat  Grega Zemlja (Slovenia) 3-6 7-5 retired

 

pripravil: L.S.

foto: malaysianopentennis.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete