Bouchardova strla Zidanškovo v 3. nizu. Konjičanki gre veliko bolje v dvojicah.

14.08.2020
PRAGA, ČEŠKA - Na drugem WTA turnirju po korona pandemiji se je Tamara Zidanšek poslovila po 2. krogu.

Skoraj tri ure sta prebili na terenu 22-letna Slovenka Tamara Zidanšek (72. na WTA) in Kanadčanka Eugenie Bouchard (330. na WTA), ki sta se merili v 2. krogu peščenega WTA turnirja v Pragi. Že lani na Wimbledonu sta imeli maratonski dvoboj, ki se je končal v prid Konjičanke, tokrat pa je 26-letna nekdanja 5. igralka sveta Bouchardova vrnila ter zmagala s 7-6(2), 6-7(2), 6-2.

Uvodna tesna niza sta se končala po podaljpanih igrah, prvo je dobila Kanadčanka, drugo pa Tami, v tretjem pa si je Eugenie hitro priigrala brejk prednosti, ki ga je kasneje potrdila s še enim kar je bilo več kot dovolj za napredovanje v četrtfinale.

Precej bolje gre Zidanškovi v dvojicah, kjer igra v paru z Nizozemko Arantxo Rus. Slovensko-nizozemska naveza je prejšnji teden dvignila pokal zmagovalk v Palermu in po prekinitvi turneje zaradi pandemije še ne pozna poraza. Tudi na Češkem imata v žepu dve zmagi, v četrtfinalu pa sta s 6-4, 6-2 ugnali par iz Nizozemske in Belgije, Van Der Hoek/Wickmayer. V polfinalu ju čakata eni od prvih favoritinj, drugopostavljeni Čehinji Hradecka/Pliškova.


Prague Open
Kraj: Praga (ČEŠ)
Datum: 10.08.2020 - 16.08.2020
Kategorija: WTA International
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $202,250

2. krog:

Eugenie Bouchard (Canada) beat Tamara Zidansek (Slovenia) 7-6(2) 6-7(2) 6-2

Četrtfinale(dvojice):

Rus A./Zidanšek T. (NED/SLO) – Van De Hoek R./Wickmayer Y. (NED/BEL) 6-4 6-2

 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete