Šarapova odgovorila na oster napad kolegice

28.04.2017
STUTTGART, NEMČIJA - Povratnica v teniško karavano Marija Šarapova se po zmagi v drugem krogu turnirja v Nemčiji ni želela zapletati v vojno besed z Eugenie Bouchard.

Ena najboljših teniških igralk zadnjega desetletja Marija Šarapova uspešno nadaljuje svoj povratek na peščenem tunirju v Stuttgartu. Potem ko je v prvem krogu s 7:5, 6:3 izločila nekdanjo finalistko OP ZDA Roberto Vinci, je bila v drugem s 7:5, 6:1 boljša od Ekaterine Makarove, sicer krvnice ene najglasnejših kritičark ruske teniške zvezdnice Agnieszke Radwanske.

Šarapova si je nastop v Stuttgartu, kjer je trikrat dvignila lovoriko, zagotovila s povabilom organizatorja, kar je ostro obsodila tudi Eugenie Bouchard. Še več, 23-letna Kanadčanka, ki se je v Istanbulu poslovila v prvem krogu, meni, da si Šarapova zasluži doživljenjsko prepoved.

"Mislim, da to ni prav. Ona je goljufivka in po mojem mnenju goljufivkam ne bi smeli dovoliti, da tekmujejo v športu," je izjavila Bouchardova in dodala, da WTA s tem posreduje napačno sporočilo. "Goljufajte in sprejeli vas bomo nazaj z odprtimi rokami. Ne zgledujem se več po njej," je pristavila.

Šarapova je bila že pred vrnitvijo tarča nezadovoljnih cehovskih kolegic, kar je njen agent pripisal njihovi nezmožnosti premagovanja najboljših igralk sveta ter želji po okrnjeni konkurenci. Rusinjo, ki na igrišču iz dvoboja v dvoboj dokazuje, da med 15-mesečnim premorom ni sedela križem rok, so o izjavi kanadske lepotice povprašali po zmagi v drugem krogu Stuttgartu, njen odgovor pa je bil kratek in jedrnat. "Nimam kaj reči. Boljša sem od tega," je novinarjem dejala 30-letnica.

V prihodnjih tednih bo zanimivo videti, kaj se bo izcimilo iz polemike glede nastopa Šarapove na OP Francije. Dejstvo je, da gre za dvakratno zmagovalko turnirja (2012, 2014), ki tudi letos kaže dobro formo na pesku. S finančnega vidika je povabilo organizatorja smiselno, kar pa bi naletelo na glasno neodobravanje preostalih kandidatk, željnih nastopa na drugem Grand Slamu sezone. Da bo volk sit in koza cela, Šarapovi po vsej verjetnosti ne bodo podelili "wild carda", temveč bo prejela povabilo v kvalifikacijski žreb.


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete