Caroline Garcia velik povratek med elito kronala z naslovom na zaključnem turnirju

09.11.2022
FORT WORTH, ZDA - Caroline Garcia je bila letos ena najbolj vročih igralk, vse to pa je kronala z največjim uspehom v karieri - osvojila je naslov na zaključnem turnirju osmerice v Forth Worthu.

Francozinja Caroline Garcia je dobila najbolj pomemben dvoboj v svoji karieri, zmagala je na turnirju zaključne osmerice v ameriškem Fort Worthu. V finalu je bila s 7-6(4) 6-4 boljša od Belorusinje Arine Sabalenke.

1,57 milijona USD je pobrala Garcia za zmagoslavje in 1,375 točk za WTA lestvico ter se povzpela na 4. mesto. ''Sem presrečna. Nor finale, v vsaki točki je bilo videti inteziteto. Ponosna sem na delo, ki smo ga opravili v letošnji sezoni. Resnično sem zadovoljna ob največji zmagi moje kariere'', je povedala Garcia. 

29-letna Francozinja je letos dobila prav vsa finala na katerih je nastopila. Zmagala je v Bad Homburgu, Varšavi, Cincinnatiju in danes v Fort Worthu. Na svojem računu ima sedaj 11 turnirskih zmag. Lansko leto je končala na 74. mestu WTA lestvice, letos je 70 mest višje. 

V polfinalu je Garcia zlahka preskočila Mario Sakkari mestem, ko je Sabalenka uspela streti letos najboljšo Igo Swiatek. Je pa Poljakinja recimo v skupini deklasirala Francozinjo a kaj, ko ji je spodsrnilo v polfinalu. Tudi Sabalenka je v skupini doživela poraz, od nje je bila boljša Sakkarijeva. 

Garcia je druga Francozinja z zmago na zaključnem turnirju, pred njo je leta 2005 to uspelo Amelie Mauresmo. V samem finalu je Garcia servirala brezhibno, saj njena tekmica ni imela niti ene brejk žogice. "Rada bi se zahvalila vsej moji ekipi, ki je prisotna na tribunah in ta pokal delila tudi z vsemi ljudmi, ki so me spremljali vsa ta leta. Iz teh izkušenj ohranjam samo pozitivne stvari, zaradi katerih sem postala boljša igralka in boljša oseba," je strnila misli novopečena junakinja WTA Finalsa.


WTA Finals Fort Worth
Kraj: Fort Worth (ZDA)
Datum: 31.10.2022 - 07.11.2022
Kategorija: WTA Finals
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 5,000,000 USD

Finale:

6-Caroline Garcia (France) beat 7-Aryna Sabalenka (Belarus) 7-6(4) 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete