Čehinja Lucie Šafarova preko Azarenke do največje lovorike v karieri

28.02.2015
DOHA, KATAR - Češka tenisačica Lucie Šafarova je v finalu močnega WTA turnirja v Dohi odpravila Viktorijo Azarenko in zabeležila največji uspeh v karieri, v ponedeljek pa bo vpisala tudi 'ranking' kariere.

Lucie Šafarova je prvič zmagovalka WTA Premier turnirja. V Katarju je na 731,000 USD vrednem dogodku v finalu po dveh nizih premagala Viktorijo Azarenko.

Šafarova je cel teden 'napovedovala', da ji bo uspelo nekaj velikega. Na poti do finala je nepostavljena Čehinja izločila tri nosilke, Makarovo, Petkovicevo in Suarez-Navarrovo, danes pa je prekinila tudi serijo porazov proti Belorusinji, ki je bila favoritinja, saj je nekdanja 1. igralka sveta, Šafarovo pa je vselej premagala (šestkrat).

Brejk v 1. igri je dal ton napovedim. Dobila je uvodni niz, v drugem pa povedla 3-1. Od tu naprej ni bilo več zavor za Čehinjo, ki je tudi odlično servirala. Ob sedmih asih je končala dvoboj s 6-4, 6-3.

Lovorika v Dohi je šesta za Šafarovo, a je daleč največja. Pet prejšnjih naslovov prihaja iz turnirjev serije WTA International. Ekstra bonus so dobljene točke, saj se bo iz 15. mesta premaknila na karierno 11.

Azarenka je imela pred finalom 14. zaporednih zmag v Dohi, slavila je leta 2012 in 2013, lani pa je ni bilo v žrebu. ''Za mano je naporen teden. Čeprav nisem prikazala najboljše igre, sem zadovoljna, od sebe sem dala maksimum'', je povedala Azarenka.

 

Qatar Total Open
Datum: 23.02.2015 - 28.02.2015
Kategorija: WTA Premier
Nagradni sklad: $731,000
Podlaga: Trda
http://www.qatartennis.org/tournaments/index/64


Finale:

Lucie Safarova (Czech Republic) beat Victoria Azarenka (Belarus) 6-4 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete