Azarenka in Williamsova za naslov v finalu Dohe! Srebotnikova v finalu dvojic!

16.02.2013
Doha, Katar - V Dohi bomo spremljali sanjski finale – za naslov se bosta udarili (za enkrat še) prva igralka sveta, Viktorija Azarenka ter Serena Williams, ki jo bo nasledila na prestolu!

Viktorija Azarenka bo v ponedeljek sestopila iz prestola. Prvič po lanskem OP Avstralije bo izgubila status prve igralke sveta. To niti približno ne pomeni, da nima motiva za naprej. Obratno, ta teden v Dohi navdušuje, pika na i pa je bil polfinalni obračun z Agnieszko Radwansko.

Azarenka je imela vse niti igre v svojih rokah, njena zmaga ni bila pod vprašajem niti za trenutek, slavila je s 6:3 in 6:3!

»Tekma je bila težka tako zame kot za Agnieszko. Na začetku sem potrebovala nekaj časa, da sem se ujela, napravila sem veliko neizsiljenih napak. A nato sem bila bolj potrpežljiva, moja igra je postajala vse bolj dominantna!« je dejala Belorusinja, ki je še sedmič zapored premagala Poljakinjo. O Williamsovi pa iz ust Viktorije slišimo same lepe besede: »Serena je spremenila zgodovino ženskega tenisa, zares je dvignila nivo igre, je živa legenda! Da pri 31 letih niza take uspehe, je neverjetno.«

A spoštovanja v nedeljskem finalu zagotovo ne bo. Obeta se nam zanimiv finalni pobračun dveh najboljših igralk ta hip.

Podobno kot Azarenka je lahko delo imela tudi Williamsova. Še desetič zapored je premagala rusko superzvezdnico Marijo Šarapovo, tokrat z rezultatom 6:3 in 6:2. Serena si je s četrtfinalno zmago proti Petri Kvitovi zagotovila preboj na sam vrh WTA lestvice, pri svojih 31 letih bo tako postala najstarejša številka 1 v zgodovini ženskega tenisa.

Katarina Srebotnik in Nadja Petrova sta se odlično ujeli

Katarina Srebotnik in Nadja Petrova sta se odlično ujeli

Kata v finalu dvojic s Petrovo!

Fantastično igra tudi slovenska tenisačica Katarina Srebotnik. Skupaj z Rusinjo Nadjo Petrovo sta se uvrstili v veliki finale, kjer se bosta udarili z najboljšo dvojico, italijanskim parom Errani-Vinci.

Slovensko-ruska naveza je bila v polfinalu primorana igrati vse do limita. Kata in Nadja sta za nasprotnici imeli  3. nosilki  Raquel Kops-Jones in Abigail Spears ter zmagali po super podaljšku s 3-6, 6-3, 12-10

 

Qatar Total Open
Datum: 11.02.2013 - 17.02.2013
Kategorija: WTA Premier
Nagradni sklad: $2,369,000
Podlaga: Trda
http://www.qatartennis.org/tournaments/index/31


Polfinale:

2-Serena Williams (U.S.) beat 3-Maria Sharapova (Russia) 6-3 6-2
1-Victoria Azarenka (Belarus) beat 4-Agnieszka Radwanska (Poland) 6-3 6-3

 

Žan Tavčar, sledite mi na Twitterju

foto: wtatour.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete