Četrtfinale za Majeričevo v Bogoti in prvič za Oparenovičevo v Brčkem!

14.08.2014
Tretja najboljša slovenska tenisačica Tadeja Majerič se odlično drži na močnem ITF turnirju v Kolumbiji, na manjšem v Brčkem pa se je med osem prebila Ana Oparenovič.

BOGOTA, KOLUMBIJA - 23-letna Tadeja Majerič (190. na WTA) je v četrtfinalu 100,000 USD vrednega ITF turnirja v Kolumbiji potem, ko je s 7-6, 6-0 počistila z 205. igralko sveta Beatriz Garcio-Vidagany.

Mariborčankaje 5. nosilka peščenega turnirja, ki spada med najbolj močne na ITF turnirjih. V uvodnem nizu s 25-letno Španko je morala igrati podaljšano igro, Vidaganyeva pa je imela tudi dve žogici za 'set'. Ko je Majeričeva rešila niz, je v nadaljevanju pohodila tekmico in ji zavezala kravato.

V četrtfinalu pa bo Tadeja morala pokazati vse svoje znanje, saj jo čaka obračun z veliko bolj znano Španko Laro Arruabarreno, ki je 2. nosilka. 22-letnica iz San Sebastaiana je zlahka prišla do četrtfinala, kot se to spodobi za TOP100 tenisačico sveta (95. na WTA). V 2. krogu sploh ni oddala igre.

2. krog:

Tadeja MAJERIC (SLO) [5] 7-6 6-0 Beatriz GARCIA-VIDAGANY (ESP) 


BRČKO, BIH - Med osem najboljših pa se je na ITF turnirju z nagradnim skladom 10,000 USD v Brčkem uvrstila 18-letna Ana Oparenovič

Slovenska tenisačica, ki je še brez uvrstitve na WTA lestvici, je v 2. krogu s 6-4, 6-0 premagala natalie Novotno. Leto mlajša Čehinja ni imela nobenih možnosti v dvoboju kvalifikantk. Za Oparenovičevo je to največji uspeh v karieri, tako visoko ni prišla še nikoli. Polfinale bo Ana lovila proti še eni češki tenisačici, 19-letni Gabrieli Pantučkovi, ki je danes izločila drugo Slovenko, 18-letno Pio Čuk (986. na WTA) s 7-6(5), 6-4. Več kot polovico iger se je končalo po izenačenju na 40:40. Pantučkova je 554. igralka sveta in bo papirnata favoritinja, na naši tenisačici pa je, da maščuje rojakinjo in poseže po prvem polfinalu kariere.

2.krog:

Ana OPARENOVIC (SLO) 6-4 6-0 Natalie NOVOTNA (CZE)
Gabriela PANTUCKOVA (CZE) 7-6(5) 6-4 Pia CUK (SLO)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete