Številni nastopi Slovencev in Slovenk na mednarodnih turnirjih prihodnji teden!

28.10.2012
Najboljši teniški igralci in igralke počasi zaključujejo sezono tako da bodo kmalu v ospredju tisti, ki si hočejo izboljšati pozicije za začetek nove sezone!

Trije "mušketirji" slovenskega moškega tenisa bodo igrali na turnirjih serije challenger. Najboljši med njimi, Grega Žemlja, je 1. nosilec na 30.000 evrov vrednem challengerju v nemškem Eckentalu(tepih). Njegov nasprotnik v 1. krogu bo Šved Elias Ymer, ki je dobil povabilo organizatorja!

Aljaž Bedene, ki se vrača po lažji poškodbi stegenske mišice, je 3. nosilec na 64.000 evrov vrednem challengerju v Ženevi (Švica, trda podlaga). V 1. krogu se bo pomeril z izkušenim 35-letnim Francozom Marcom Gicquelom (190.), ki je bil pred štirimi leti 37. igralec sveta!

Blaž Kavčič se je po daljši odsotnosti vrnil na turnirju v Buenos Airesu prejšnji teden, kjer je izpadel v 2. krogu. Tokrat je 4. nosilec 50.000$ vrednega challengerja v Montevideu (Urugvaj, pesek). Njegov nasprotnik v 1. krogu bo 22-letni Argentinec Facundo Bagnis (193.), katerega je deklasiral prejšnji teden v uvodnem krogu  Buenos Airesa.

Luka Gregorc pa je moral igrati kvalifikacije na 75.000$ vrednem challengerju v Charlottesvillu in izpadel v 1. krogu. Za nasprotnika je imel povratnika v teniško karavano, 26-letnega Brendana Evansa, ki je bil boljši s 6:4 ,6:4 v nizih!

1. krog (kvalifikacije):

Brendan Evans (USA) 6-4 6-4 Luka Gregorc (SLO)

Aljaž Bedene in Janko Tipsarevič

Aljaž Bedene in Janko Tipsarevič


Druga najboljša Slovenka Petra Rampre je bila 4. nosilka v kvalifikacijah 50.000$ vrednega ITF turnirja v Franciji (Nantes, trda podlaga). Žal je po izenačeni borbi izgubila proti 21-letni Nizozemki Angelique Van der Meet (269.) s 6-4, 6-7(3,) 3-6 v nizih!

1. krog(kvalifikacije):

Angelique Van der Meet (NED) 4-6 7-6(3) 6-3 Petra Rampre (SLO)

Jelena Djurišič je prijavljena v kvalifikacijah 50.000$ vrednega ITF turnirja v New Braunfelsu (ZDA, trda podlaga), na 75.000$ vrednem ITF turnirju v Barnstaplu (V.B., trda podlaga) sta bili v kvalifikacijah prijavljeni Anja Prislan in Andreja Klepač, a ju ni v žrebu.

Maša Zec Peškirič

Maša Zec Peškirič

Maša Zec Peškirič je v glavnem delu 25. 000$ vrednega ITF turnirja v Carigradu (Turčija, trda podlaga), na enako vrednem turnirju v Netanyji (Izrael, trda podlaga) pa sta v glavnem delu Tadeja Majerič in Dalila Jakupovič.

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete